Mąki

Zdrowa żywność

PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g - This is BIO

5905344040192
51,00 zł
Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru. Właściwości fioletowej kukurydzy: -działa regenerująco, -przeciwzapalnie, -przeciwutleniające, -zapobiega procesom starzenia się skóry.Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli...
29,00 zł
Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods. Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.  Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
13,00 zł
Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
7,00 zł
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
5,90 zł
Mąka kokosowa ma słodkawy smak i pięknie pachnie kokosem. Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
30,00 zł
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
15,00 zł
Mąka z ciecierzycy wytwarzana jest przez zmielenie ciecierzycy (cieciorki). Jest to warzywo strączkowe posiadające wspaniałe właściwości. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, przez co osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często wybierają właśnie ten produkt.
20,00 zł
Mąka gryczana powstaje przez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej. Mąka ta służy do zrobienia makaronów, ciast, naleśników oraz jest wykorzystywana jako dodatek do każdego rodzaju pieczywa.
11,00 zł
Mąka owsiana jest najbardziej popularna w Chinach, w Polsce nie jest najczęściej używaną z mąk. A to dziwi, ponieważ będzie ona doskonała nawet w przypadku popularnych i bardzo tradycyjnych przepisów. Zyskujemy wówczas zdrowszy odpowiednik tradycyjnie używanej mąki.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz z Młyna Kopytowa to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
39,00 zł
Mąka kasztanowa wyróżnia się swoimi wartościami odżywczymi - ma wysoką zawartość białka oraz błonnika pokarmowego. Jest dobrym źródłem minerałów oraz witaminy B6. W jej smaku możemy wyczuć słodką nutę oraz ma orzechowy zapach. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, wyroby na bazie mąki kasztanowej zapewniają dłuższe uczucie sytości. Jest używana do...
6,50 zł
Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
7,90 zł
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako...
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
Pokazano 1-25 z 77 pozycji