Mąki

Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
5,90 zł
Mąka kokosowa ma słodkawy smak i pięknie pachnie kokosem. Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
Mąka kasztanowa BIO 250g BATOM
    Ostatnie sztuki w magazynie
    18,90 zł
    Mąkę kasztanową uzyskuje się ze zmielenia kasztanów jadalnych. Charakteryzuje sie słodkim, lekko orzechowym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa. Może stanowić substytut innych mąk lub dodatek do nich. Doskonała do domowych wypieków, ciast, gofrów, naleśników.
    6,50 zł
    Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
    Orkisz ziarno BIO 500g...
      Ostatnie sztuki w magazynie
      7,90 zł
      Ziarno orkisz jest ziarnem wysoko pożywnym a do tego wartościowszym i łagodniejszym niż inne zboża. Wyróżnia się wyjątkowym, orzechowym smakiem i aromatem.
      29,00 zł
      Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods. Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.  Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.
      Zdrowa żywność

      PURPLE CORN 100% ORGANIC - 150g - This is BIO

      5905344040192
      51,00 zł
      Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru. Właściwości fioletowej kukurydzy: -działa regenerująco, -przeciwzapalnie, -przeciwutleniające, -zapobiega procesom starzenia się skóry.Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli...
      10,90 zł
      Mąka z mielonych ziaren ciecierzycy o lekko orzechowym posmaku jest popularnym składnikiem kuchni hinduskiej. Doskonale absorbuje płyny może więc zastąpić jajko jako spoiwo w gołąbkach, pulpetach, burgerach. Znakomita również do wyrobu past do pieczywa (hummus).
      Mąka Pszenna typ 00 na...
        Ostatnie sztuki w magazynie
        Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
        Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
        Mąka z Ciecierzycy 1kg Młyn...
          Obecnie brak na stanie
          12,00 zł
          Mąka z ciecierzycy wytwarzana jest przez zmielenie ciecierzycy (cieciorki). Jest to warzywo strączkowe posiadające wspaniałe właściwości. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, przez co osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często wybierają właśnie ten produkt.
          Mąka Pszenna typ 750...
            Obecnie brak na stanie
            Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających ekologiczny certyfikat. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
            Mąka Pszenna typ 1850...
              Obecnie brak na stanie
              Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
              Mąka Pszenna typ 750...
                Obecnie brak na stanie
                Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
                Pokazano 1-25 z 76 pozycji