Mąki

Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
Mąka żytnia typ 2000 BIO...
    Ostatnie sztuki w magazynie
    6,38 zł
    Mąka żytnia otrzymywana w procesie mielenia najwyższej jakości ziaren żyta pochodzących z upraw ekologicznych.
    22,26 zł
    Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods. Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.  Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.Możliwa krótka data ważności stąd korzystana cena 
    Mąka Pszenna typ 1850...
      Ostatnie sztuki w magazynie
      Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
      Mieszanka do Wypieku Chleba...
        Ostatnie sztuki w magazynie
        Zdrowa żywność

        Mieszanka do Wypieku Chleba z Czarnuszką...

        5902837810195
        15,26 zł
        Po wypieczeniu tej mieszanki chleb charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem oraz grubą, chrupiącą i złocistą skórką z dodatkiem czarnuszki.Do produkcji mieszanki wykorzystano bezglutenowe składniki i specjalnie wyselekcjonowane surowce. Bez żadnych dodatków cukru w 100% wegańska.
        Mąka kasztanowa BIO 250g BATOM
          Obecnie brak na stanie
          16,07 zł
          Mąkę kasztanową uzyskuje się ze zmielenia kasztanów jadalnych. Charakteryzuje sie słodkim, lekko orzechowym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa. Może stanowić substytut innych mąk lub dodatek do nich. Doskonała do domowych wypieków, ciast, gofrów, naleśników.
          Pokazano 1-11 z 11 pozycji

          Mąki – produkty zbożowe niezastąpione w każdej kuchni

          Mąka jest produktem, bez którego większość osób nie wyobraża sobie codziennego gotowania dla siebie i najbliższych. Uwielbiasz zapach świeżego pieczywa unoszący się po całym domu? Ekologiczna mąka z najlepszych upraw umożliwi Ci pieczenie pysznego, zdrowego chleba i bułek domowej roboty. Jest także potrzebna do przygotowania wielu potraw, które uwielbiają miłośnicy smacznego, tradycyjnego jedzenia, takich jak pierogi, naleśniki, kluski, placki, ale także słodkie wypieki, ciasteczka i ciasta. W naszym sklepie online ze zdrową żywnością znajdziesz najwyższej jakości mąki należące do różnych gatunków i wytworzone z rozmaitych zbóż cieszących się ogromną popularnością na całym świecie. Nasz asortyment to zarówno mąki bezglutenowe, jak i glutenowe. Wybrane przez nas produkty to rozwiązania tradycyjne, jak i bardziej oryginalne, jednak zyskujące coraz większe zainteresowanie, takie jak mąka kokosowa, mąka z komosy ryżowej czy owsiana.

          Mąki i ich właściwości odżywcze oraz zdrowotne

          Interesuje Cię klasyczna i ciesząca się niesłabnącą popularnością mąka pszenna lub żytnia? A może szukasz czegoś mniej klasycznego, ale również pozwalającego wyczarować smaczne i odżywcze jedzenie? Zdrowe mąki z naszej oferty nie tylko pozwalają na uzyskanie niepowtarzalnego smaku potraw, ale również zawierają wiele cennych właściwości zdrowotnych i odżywczych. Każdy typ mąki ma swoje zastosowanie w kuchni i sprawdza się podczas przygotowywania poszczególnych dań. Im wyższy numer, tym więcej znajdziesz w mące otrąb, witamin i minerałów. Jasna mąka to bogactwo węglowodanów, skrobi, a także pewna ilość błonnika. Natomiast mąki razowe zawierają błonnik w bardzo dużych ilościach, a także szereg witamin (E, C, z grupy B) oraz żelazo, cynk, fosfor i magnez. Jeśli więc pragniesz schudnąć i poprawić trawienie, wyższe typy mąk ułatwią Ci to zadanie, zwiększając sytość po posiłku i poprawiając pracę jelit.

          Ekologiczna mąka pszenna, żytnia i graham

          W naszym sklepie internetowym znajdziesz zróżnicowane rodzaje mąk, które będą odpowiednie do gotowania i pieczenia Twoich ulubionych potraw. Warto pamiętać, że dobra mąka jest wytwarzana metodami tradycyjnymi, przez sprawdzonych, doświadczonych i godnych zaufania producentów. Sięgnij po żywność pozyskiwaną z ziarna, które pochodzi z najlepszych gospodarstw rolnych. Znajdziesz u nas takie gatunki, jak mąka pszenna chlebowa typ 750, mąka żytnia typ 720 oraz 2000, a także mąka pszenna graham typ 1850. Ten ostatni gatunek pozwoli Ci na upieczenie w domowych warunkach przepysznych i pachnących grahamek. Mąka graham to jedna z najzdrowszych odmian. Pieczywo wytwarzane przy jej użyciu jest lekkostrawne, sprzyja uczuciu sytości, ma sporo błonnika, witamin z grupy B i minerałów, a także dobrze wpływa na trawienie. Mąki pochodzące z takich firm, jak Młyn Kopytowa, EkoWital, Batom czy Pięć Przemian to świadomość, że jesz produkty wysokiej jakości i przygotowane z pełną starannością.

          Dobra mąka orkiszowa, gryczana i ryżowa

          Mąka ekologiczna z certyfikatem da Ci pewność, że to, co spożywasz, cechuje najwyższa i sprawdzona jakość. W naszej ofercie znajdziesz najzdrowsze mąki bezglutenowe i glutenowe. Coraz większą popularnością cieszy się mąka orkiszowa, którą cechuje wyjątkowe działanie zdrowotne i niesamowita wartość odżywcza, o których pisała i które doceniała już święta Hildegarda z Bingen. Mąka z orkiszu produkowana jest z ziarna, które znano w czasach starożytnych. Orkisz jest ceniony za swój wpływ na odporność, układ krążenia oraz potencjał energetyczny. Inną zyskującą coraz większą popularność odmianą jest mąka gryczana, którą również możesz kupić w naszym sklepie online ze zdrową żywnością. To doskonały wybór dla osób zmagających się z cukrzycą oraz stosujących dietę bezglutenową. Ma ona szerokie zastosowanie: użyjesz jej do ciast, naleśników i makaronów, a jeszcze lepszy efekt uzyskasz, dodając do niej nieco mąki pszennej. Z kolei mąka ryżowa bio pełnoziarnista świetnie się sprawdzi do dań z kuchni azjatyckiej, słodkich wypieków, panierek i sosów.

          Mąki do wypieku chleba, do ciasta, naleśników, pizzy

          Zastanawiasz się, jaka mąka będzie najlepsza do danej potrawy? Gwarantujemy Ci szeroki wybór naturalnych i wytwarzanych tradycyjnie produktów, które pozwolą na eksperymentowanie w kuchni bez żadnych ograniczeń. Najlepsza mąka do chleba to pszenna, chlebowa, żytnia, orkiszowa, ale także mąka gryczana i owsiana. Bezglutenowa mąka z ciecierzycy to idealne rozwiązanie dla zwolenników kuchni arabskiej i indyjskiej. Natomiast mąka z komosy ryżowej o lekko orzechowym smaku to cenne źródło białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, błonnika i minerałów. Możesz wytwarzać z niej pieczywo, desery, a także mieszać ją z innymi mąkami, zwiększając potencjał zdrowotny potraw. W naszej ofercie znajdziesz zdrowe mąki do wypieków, panierek, zagęszczania sosów, a także do tradycyjnych i oryginalnych dań. Cenimy produkty ekologiczne, certyfikowane, gwarantujące najwyższą jakość i pochodzące prosto z natury.