Mąki
11,00 zł
Mąka owsiana jest najbardziej popularna w Chinach, w Polsce nie jest najczęściej używaną z mąk. A to dziwi, ponieważ będzie ona doskonała nawet w przypadku popularnych i bardzo tradycyjnych przepisów. Zyskujemy wówczas zdrowszy odpowiednik tradycyjnie używanej mąki.
15,20 zł
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz z Młyna Kopytowa to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
36,00 zł
Mąka żytnia razowa typ 2000 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
14,00 zł
Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
30,00 zł
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających ekologiczny certyfikat. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
33,00 zł
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
8,96 zł
Mąka z mielonych ziaren ciecierzycy o lekko orzechowym posmaku jest popularnym składnikiem kuchni hinduskiej. Doskonale absorbuje płyny może więc zastąpić jajko jako spoiwo w gołąbkach, pulpetach, burgerach. Znakomita również do wyrobu past do pieczywa (hummus).
10,14 zł
Mąka ryżowa biała. Produkt bezglutenowy.
22,26 zł
Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods.
Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.
Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.Możliwa krótka data ważności stąd korzystana cena
18,71 zł
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.
6,86 zł
Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
7,00 zł
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających ekologiczny certyfikat. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
20,00 zł
Mąka gryczana powstaje przez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej. Mąka ta służy do zrobienia makaronów, ciast, naleśników oraz jest wykorzystywana jako dodatek do każdego rodzaju pieczywa.
7,50 zł
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
18,90 zł
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
19,01 zł
Mieszanka bezglutenowa do wypieku bułek ciemnych
19,01 zł
Mieszanka bezglutenowa do wypieku bułek jasnych
14,53 zł
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na naleśniki
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 3/12/2021
9,82 zł
Mąka owsiana pełnoziarnista 500g Pięć Przemian
Produkt bezglutenowy
21,11 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNIProdukt bezglutenowy