Mąki

MŁYN KOPYTOWA Mąka pszenna...
    Ostatnie sztuki w magazynie
    27,00 zł
    Mąka pszenna typ 650 bułkowaMąkę tą wykorzystuje się do niemal wszystkiego, odmianę typu 650 najczęściej używa się do jednego celu – jest nim wyrób wszelakiego pieczywa
    Mąka Kasztanowa 500g MŁYN...
      Ostatnie sztuki w magazynie
      39,00 zł
      Mąka kasztanowa wyróżnia się swoimi wartościami odżywczymi - ma wysoką zawartość białka oraz błonnika pokarmowego. Jest dobrym źródłem minerałów oraz witaminy B6. W jej smaku możemy wyczuć słodką nutę oraz ma orzechowy zapach. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, wyroby na bazie mąki kasztanowej zapewniają dłuższe uczucie sytości. Jest używana do...
      Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
      Mąka Pszenna typ 00 na...
        Ostatnie sztuki w magazynie
        Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
        13,00 zł
        Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".
        Mąka kukurydziana 1 kg MŁYN...
          Ostatnie sztuki w magazynie
          7,90 zł
          Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako...
          22,26 zł
          Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods. Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.  Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.Możliwa krótka data ważności stąd korzystana cena 
          6,86 zł
          Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
          Mąka Pszenna typ 1850...
            Ostatnie sztuki w magazynie
            Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 
            Mąka gryczana 1kg MŁYN...
              Ostatnie sztuki w magazynie
              20,00 zł
              Mąka gryczana powstaje przez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej. Mąka ta służy do zrobienia makaronów, ciast, naleśników oraz jest wykorzystywana jako dodatek do każdego rodzaju pieczywa.
              Mąka kokosowa BIO 250g BATOM
                Ostatnie sztuki w magazynie
                5,43 zł
                Mąka kokosowa ma słodkawy smak i pięknie pachnie kokosem. Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
                Pokazano 1-15 z 15 pozycji

                Mąki – produkty zbożowe niezastąpione w każdej kuchni

                Mąka jest produktem, bez którego większość osób nie wyobraża sobie codziennego gotowania dla siebie i najbliższych. Uwielbiasz zapach świeżego pieczywa unoszący się po całym domu? Ekologiczna mąka z najlepszych upraw umożliwi Ci pieczenie pysznego, zdrowego chleba i bułek domowej roboty. Jest także potrzebna do przygotowania wielu potraw, które uwielbiają miłośnicy smacznego, tradycyjnego jedzenia, takich jak pierogi, naleśniki, kluski, placki, ale także słodkie wypieki, ciasteczka i ciasta. W naszym sklepie online ze zdrową żywnością znajdziesz najwyższej jakości mąki należące do różnych gatunków i wytworzone z rozmaitych zbóż cieszących się ogromną popularnością na całym świecie. Nasz asortyment to zarówno mąki bezglutenowe, jak i glutenowe. Wybrane przez nas produkty to rozwiązania tradycyjne, jak i bardziej oryginalne, jednak zyskujące coraz większe zainteresowanie, takie jak mąka kokosowa, mąka z komosy ryżowej czy owsiana.

                Mąki i ich właściwości odżywcze oraz zdrowotne

                Interesuje Cię klasyczna i ciesząca się niesłabnącą popularnością mąka pszenna lub żytnia? A może szukasz czegoś mniej klasycznego, ale również pozwalającego wyczarować smaczne i odżywcze jedzenie? Zdrowe mąki z naszej oferty nie tylko pozwalają na uzyskanie niepowtarzalnego smaku potraw, ale również zawierają wiele cennych właściwości zdrowotnych i odżywczych. Każdy typ mąki ma swoje zastosowanie w kuchni i sprawdza się podczas przygotowywania poszczególnych dań. Im wyższy numer, tym więcej znajdziesz w mące otrąb, witamin i minerałów. Jasna mąka to bogactwo węglowodanów, skrobi, a także pewna ilość błonnika. Natomiast mąki razowe zawierają błonnik w bardzo dużych ilościach, a także szereg witamin (E, C, z grupy B) oraz żelazo, cynk, fosfor i magnez. Jeśli więc pragniesz schudnąć i poprawić trawienie, wyższe typy mąk ułatwią Ci to zadanie, zwiększając sytość po posiłku i poprawiając pracę jelit.

                Ekologiczna mąka pszenna, żytnia i graham

                W naszym sklepie internetowym znajdziesz zróżnicowane rodzaje mąk, które będą odpowiednie do gotowania i pieczenia Twoich ulubionych potraw. Warto pamiętać, że dobra mąka jest wytwarzana metodami tradycyjnymi, przez sprawdzonych, doświadczonych i godnych zaufania producentów. Sięgnij po żywność pozyskiwaną z ziarna, które pochodzi z najlepszych gospodarstw rolnych. Znajdziesz u nas takie gatunki, jak mąka pszenna chlebowa typ 750, mąka żytnia typ 720 oraz 2000, a także mąka pszenna graham typ 1850. Ten ostatni gatunek pozwoli Ci na upieczenie w domowych warunkach przepysznych i pachnących grahamek. Mąka graham to jedna z najzdrowszych odmian. Pieczywo wytwarzane przy jej użyciu jest lekkostrawne, sprzyja uczuciu sytości, ma sporo błonnika, witamin z grupy B i minerałów, a także dobrze wpływa na trawienie. Mąki pochodzące z takich firm, jak Młyn Kopytowa, EkoWital, Batom czy Pięć Przemian to świadomość, że jesz produkty wysokiej jakości i przygotowane z pełną starannością.

                Dobra mąka orkiszowa, gryczana i ryżowa

                Mąka ekologiczna z certyfikatem da Ci pewność, że to, co spożywasz, cechuje najwyższa i sprawdzona jakość. W naszej ofercie znajdziesz najzdrowsze mąki bezglutenowe i glutenowe. Coraz większą popularnością cieszy się mąka orkiszowa, którą cechuje wyjątkowe działanie zdrowotne i niesamowita wartość odżywcza, o których pisała i które doceniała już święta Hildegarda z Bingen. Mąka z orkiszu produkowana jest z ziarna, które znano w czasach starożytnych. Orkisz jest ceniony za swój wpływ na odporność, układ krążenia oraz potencjał energetyczny. Inną zyskującą coraz większą popularność odmianą jest mąka gryczana, którą również możesz kupić w naszym sklepie online ze zdrową żywnością. To doskonały wybór dla osób zmagających się z cukrzycą oraz stosujących dietę bezglutenową. Ma ona szerokie zastosowanie: użyjesz jej do ciast, naleśników i makaronów, a jeszcze lepszy efekt uzyskasz, dodając do niej nieco mąki pszennej. Z kolei mąka ryżowa bio pełnoziarnista świetnie się sprawdzi do dań z kuchni azjatyckiej, słodkich wypieków, panierek i sosów.

                Mąki do wypieku chleba, do ciasta, naleśników, pizzy

                Zastanawiasz się, jaka mąka będzie najlepsza do danej potrawy? Gwarantujemy Ci szeroki wybór naturalnych i wytwarzanych tradycyjnie produktów, które pozwolą na eksperymentowanie w kuchni bez żadnych ograniczeń. Najlepsza mąka do chleba to pszenna, chlebowa, żytnia, orkiszowa, ale także mąka gryczana i owsiana. Bezglutenowa mąka z ciecierzycy to idealne rozwiązanie dla zwolenników kuchni arabskiej i indyjskiej. Natomiast mąka z komosy ryżowej o lekko orzechowym smaku to cenne źródło białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, błonnika i minerałów. Możesz wytwarzać z niej pieczywo, desery, a także mieszać ją z innymi mąkami, zwiększając potencjał zdrowotny potraw. W naszej ofercie znajdziesz zdrowe mąki do wypieków, panierek, zagęszczania sosów, a także do tradycyjnych i oryginalnych dań. Cenimy produkty ekologiczne, certyfikowane, gwarantujące najwyższą jakość i pochodzące prosto z natury.