13,00 zł
Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".
Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
Tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Należy zalać tapiokę wrzącą wodą i intensywnie mieszać. Gdy będzie gęstnieć dodawać kolejne porcje wody. Tapioka jest gotowa do spożycia wtedy gdy jest półprzeźroczysta i wystarczająco miękka.
-wartość energetyczna: 1507kJ/355kcal
-tłuszcz: 0,02g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
-węglowodany: 88g
-w tym cukry: 3,4g
-białko: 0,2g
-sól: 0,0g
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków
Zobacz także