Tapioka - produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach.
Składniki:
Tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Należy zalać tapiokę wrzącą wodą i intensywnie mieszać. Gdy będzie gęstnieć dodawać kolejne porcje wody. Tapioka jest gotowa do spożycia wtedy gdy jest półprzeźroczysta i wystarczająco miękka.
Wartość odżywcza w 100g:
-wartość energetyczna: 1507kJ/355kcal
-tłuszcz: 0,02g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
-węglowodany: 88g
-w tym cukry: 3,4g
-białko: 0,2g
-sól: 0,0g
Może zawierać alergeny:
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków