Mąka Pszenna typ 00 na pizzę 1 kg MŁYN KOPYTOWA
Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
Właściwości: mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Posiada śnieżnobiały kolor. Dzięki niej wypieki zachowują kruchość i chrupkości. one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Mąka przez bardzo duża zawartość glutenu jest bardzo elastyczna.
Zastosowanie: mąka typ 00 stanowi podstawę ciasta na pizzę, czas wyrastania ciasto to około 2h. Sprawdzi się także przy wyrobie popularnych dań włoskich, np. Ravioli, czy przy wypieku włoskiego pieczywa.