Nasiona szałwii hiszpańskiej, zwane chia, można dodawać całe lub zmielone do musli, jogurtów, sałatek, wypieków. Nasiona chia wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów. Dzienne spożycie nasion chia nie powinno przekraczać 15g.
Ashwagandha ma działanie antyoksydacyjne, neutralizuje krążące w organizmie wolne rodniki, chroni komórki przed niekorzystnymi wpływami. Działa odmładzająco, odżywia umysł i ciało, spowalnia procesy starzenia, zwiększa witalność, powoduje szybszą rekonwalescencje w przypadku dolegliwości fizycznych i psychicznych, poprawia brzmienie głosu, pozwala na...
Płatki drożdżowe to popularny dodatek do różnorakich dań. Ich orzechowo-serowy smak nada się do warzyw, sosów, zup, ciast czy farszów. Ich bogaty skład wyróżnia się znaczną obecnością błonnika, białka, witamin i minerałów. Dzięki czemu charakteryzuje ich prozdrowotne działanie w obrębie problemów skórnych, osteoporozy, złego cholesterolu oraz wzmacniają...
Maca to roślina bulwiasta uprawiana wysoko w górach Andach w Peru. W celach użytkowych wykorzystuje się jej sproszkowany korzeń jako środek energetyzujący, wspomagający wytrzymałość, odżywczy. Spożywać około 1 małej łyżeczki dziennie rozpuszczonej w ulubionym napoju lub dodawać do jogurtu, deserów, surówek, wypieków.
Pasta kokosowa BIO Pięć Przemian nazywana często masłem kokosowym to w 100% zmielony miąższ kokosa pochodzącego z upraw ekologicznych. Jej intensywny smak i zapach idealnie pasuje do potraw kuchni azjatyckiej oraz jako wyśmienity dodatek do deserów (ciast, lodów czy musli). Świetnie nadaje się do smarowania pieczywa. Podobnie jak olej...
Pestki dyni nadają się do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do musli, jogurtów i wypieków, np. chleba, surówek, jako składnik sałatek. Stosowanie pestek dyni w codziennej diecie jako środek o właściwościach leczniczych jest znany od wielu wieków.
Agar-agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC-39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie...
Maca to roślina bulwiasta uprawiana wysoko w górach Andach w Peru. W celach użytkowych wykorzystuje się jej sproszkowany korzeń jako środek energetyzujący, wspomagający wytrzymałość, odżywczy. Spożywać około 1 małej łyżeczki dziennie rozpuszczonej w ulubionym napoju lub dodawać do jogurtu, deserów, surówek, wypieków.
Primabiotic Stay strong man to wegański shake białkowy o smaku masła orzechowego, wzbogacony cynkiem i ekstraktem z buzdyganka naziemnego, które w naturalny sposób wspierają potencję.
Guarana to dawka energii, siły oraz zdrowia, najsilniejsze naturalne źródło kofeiny pochodzące z Amazonii (zawiera 4 razy więcej kofeiny niż kawa). Guarana działa pobudzająco, likwiduje zmęczenie fizyczne i psychiczne, zwiększa umiejętności koncentracji i zapamiętywania, posiada silne właściwości pobudzające, podnosi ciśnienie. Przyśpiesza metabolizm....
Karob jest wytwarzany z jadalnych nasion pochodzących ze strąków drzewa chlebowca świętojańskiego. Uważany jest za zdrowy zamiennik czekolady czy kakao. Jest naturalnie słodki, nie zawiera kofeiny, posiada małą ilość tłuszczu. Można go stosować do wypieków - podobnie jak kakao nadaje im ciemną barwę.
Nasiona szałwii hiszpańskiej, zwane chia, można dodawać całe lub zmielone do musli, jogurtów, sałatek, wypieków. Nasiona chia wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów. Dzienne spożycie nasion chia nie powinno przekraczać 15g.
Suszone liście afrykańskiego drzewa Moringa (drzewa chrzanowego - moringa olejodajna) wzmacniają odporność, wspomagają trawienie oraz pracę wątroby i nerek, a także oczyszczają i poprawiają samopoczucie.