Mieszanka na naleśniki bezglutenowe 250g PIĘĆ PRZEMIAN
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na naleśniki
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 3/12/2021
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 3/12/2021
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól himalajska, kurkuma, kardamon.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor. Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.
Produkt bezglutenowy. Może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Zobacz także