Cukry i inne słodzące

Cukry i inne słodzące

Billington's Cukier Trzcinowy z melasami - 500 g

5010651001412
16,26 zł
Nierafinowany Cukier Trzcinowy z melasami to produkt należący do rodziny ciemnych cukrów brytyjskiej marki Billington's. W smaku oferuje tę samą słodycz co biały cukier, jednocześnie zawierając w sobie całą gamę złożonych aromatów. Jest pełen naturalnych melas zawartych w trzcinie cukrowej. Najciemniejszy z cukrów marki Billington's przypominający barwą...
Nierafinowany Cukier Trzcinowy Dark Muscovado to produkt należący do rodziny ciemnych cukrów brytyjskiej marki Billington's. W smaku oferuje tę samą słodycz co biały cukier, jednocześnie zawierając w sobie całą gamę złożonych aromatów. Wyglądem przypomina ciemną czekoladę, pełen naturalnych melas. Zapachem zaś, przywodzi na myśl aromat świeżo wypieczonego...
NANGA Stewia liść mielony...
    Ostatnie sztuki w magazynie
    14,45 zł
    Stewia (Stevia rebaudiana) – roślina z rodziny astrowatych o owalnych liściach i drobnych, jasnofioletowych kwiatach, osiągająca średnio 60 cm wysokości.
    Syrop daktylowy BIO 250 ml...
      Ostatnie sztuki w magazynie
      12,36 zł
      Syrop daktylowy z zagęszczonego soku daktylowego.Idealny do wypieków, deserów, lodów, gofrów, naleśników oraz do słodzenia.
      Cukier trzcinowy brązowy...
        Ostatnie sztuki w magazynie
        Cukry i inne słodzące

        Cukier trzcinowy brązowy BIO 500g BATOM

        5907709950184
        10,87 zł
        Cukier trzcinowy posiada charakterystyczny aromat, który idealnie współgra z z zapachem wanilii, cynamonu i czekolady. Idealny jest więc do wypieku ciast, przygotowywania deserów, do słodzenia kawy.
        Erytrytol 1kg BATOM
          Ostatnie sztuki w magazynie
          Cukry i inne słodzące

          Erytrytol 1kg BATOM

          5907709950788
          31,34 zł
          Erytrytol to naturalny, niskokaloryczny słodzik. Ma delikatnie słodki smak, stanowi doskonałą alternatywę dla cukru. Nie jest tak słodki jak cukier, osiąga około 75% słodyczy cukru. Można używać go do słodzenia, pieczenia i gotowania. 
          Ksylitol 500 g Pięć Przemian
            Ostatnie sztuki w magazynie
            Cukry i inne słodzące

            Ksylitol 500 g Pięć Przemian

            5900652816002
            28,87 zł
            KSYLITOL – cukier brzozowy PIĘĆ PRZEMIAN
            Cukry i inne słodzące

            Ksylitol Cukier Brzozowy 1kg ZawszeNaturalnie

            5907622680472
            46,00 zł
            Ksylitol, inaczej cukier brzozowy, czyli po prostu słodzik. Wyglądem jego biała, krystaliczna forma i słodki smak nie odróżnia go od cukru białego. Jednak dostarcza on do organizmu o 40% mniej kalorii, z racji na odmienne trawienie. Zalecany jest przede wszystkim przez swój niski indeks glikemiczny diabetykom, dzieciom, poprawia jakość szkliwa i zapobiega...
            Cukry i inne słodzące

            Erytrytol 1kg ZawszeNaturalnie

            5907622680489
            40,00 zł
            Erytrol to jeden z popularniejszych zdrowych zamienników cukru. Stoi obok ksylitolu, posiadając jedynie prostszą budowę jako cząsteczka.  Jego słodkość jest określana według literatury na 60-80% smaku cukru. Ma formę bezbarwnych kryształków, które nie ulegają karmelizacji w wysokiej temperaturze, a jedynie rozpuszczeniu.  W kuchni możemy go używać...
            Syrop Klonowy C Ciemny BIO...
              Ostatnie sztuki w magazynie
              Cukry i inne słodzące

              Syrop Klonowy C Ciemny BIO 250ml PROVITA

              874855001044
              26,90 zł
              SYROP KLONOWY TYP C CIEMNY PROVITA 250ML BIO Syrop klonowy - naturalny środek słodzący, bez konserwantów.Do polewania naleśników, wafli, lodów i owoców. To doskonały dodatek do herbaty, kawy, mleka, do pieczenia wieprzowiny, drobiu oraz ryb
              Pokazano 1-15 z 15 pozycji

              Cukier ekologiczny i zdrowe substancje słodzące – słodycz z natury

              Zdrowy cukier – czy te dwa słowa się nie wykluczają? Absolutnie nie! W naszym sklepie online znajdziesz naturalne i korzystne dla organizmu zamienniki białego cukru, które pozwolą Ci cieszyć się słodkim smakiem potraw, a jednocześnie zatroszczyć o zdrowie i kondycję ciała. Ksylitol, syrop klonowy, erytrytol, cukier trzcinowy i syrop daktylowy – nasz asortyment zawiera szeroki wachlarz substancji, które z powodzeniem zastąpią rafinowany cukier spożywczy w formie białych kryształków. Jeśli priorytetem jest dla Ciebie naturalna żywność, dobra forma i wysoka odporność, wcale nie musisz rezygnować z ulubionych dań. Wybierz produkt bio, którym z powodzeniem posłodzisz ulubiony napój, a także dodasz go do domowych ciast, ciasteczek i fit deserów. Przygotowaliśmy dla Ciebie ofertę od uznanych i sprawdzonych producentów, którzy stawiają na cukry i słodziki najwyższej jakości, o cennych właściwościach zdrowotnych, mniejszej ilości kalorii, ale w dalszym ciągu bardzo słodkim smaku.

              Naturalne słodziki i najlepsze cukry bio – zalety i korzyści zdrowotne

              Dlaczego warto korzystać z substancji, które zastępują klasyczne białe drobinki z cukierniczki? Powodów jest wiele. Zwykły cukier spożywczy to puste kalorie, widmo próchnicy, a także jedna z przyczyny nowotworów, otyłości i chorób krążenia. Produkty alternatywne pozwalają ograniczyć zagrożenie tymi czynnikami, a dodatkowo wykazują szereg pozytywnych oddziaływań na ludzki organizm. Ksylitol, czyli cukier brzozowy, zawiera blisko połowę mniej kalorii niż ten klasyczny, a dodatkowo ma dużo niższy indeks glikemiczny. Tym samym nie powoduje nagłych i silnych wahań poziomu glukozy we krwi. Ponadto ksylitol pomaga odkwasić organizm, zadbać o mikroflorę jelit, a także przeciwdziała próchnicy, co jest szczególnie istotne u dzieci. Dobrą alternatywą jest również cukier kokosowy bio, który zawiera błonnik pokarmowy, a także żelazo, cynk, magnez i ważne dla pracy układu nerwowego witaminy z grupy B. Również ten produkt ma stosunkowo niskie IG i jest dobrym rozwiązaniem dla diabetyków.

              Zdrowe zamienniki cukru – ekologiczne produkty dla dzieci i dorosłych

              Naturalne substancje słodzące warto uwzględnić w swojej diecie nawet wówczas, gdy nie zmagasz się z cukrzycą i wahaniami glukozy we krwi. To inwestycja w zdrowie organizmu, która zawsze się zwraca. Ekologiczny cukier możesz nie tylko dodawać do herbaty, kawy i innych ulubionych płynów, ale również stosować do pieczenia ciast, deserów domowej roboty, powideł, dżemów i kompotów. Ograniczając ilość kalorii, zadbasz o sylwetkę i dobrą kondycję narządów wewnętrznych, a zarazem zachowasz atrakcyjny smak potraw, napojów i kuchennych wypieków. Zdrowe słodziki, takie jak erytrytol, ksylitol czy cukier trzcinowy, powinny pochodzić ze sprawdzonego, certyfikowanego źródła i takie właśnie produkty znajdziesz w ofercie naszego sklepu ekologicznego. Melasa z buraka cukrowego sprawdzi się doskonale jako krem do smarowania pieczywa czy placków na słodko. Z powodzeniem zastąpi smarowidła pełne sztucznych dodatków, pod którymi uginają się często sklepowe półki.

              Syrop klonowy bio, syrop daktylowy – właściwości i zastosowanie w kuchni

              Ciekawymi i chętnie wybieranymi alternatywami dla cukru są również naturalne syropy. Ekologiczny syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż zwykłe białe kryształki. Przejawia też liczne działania prozdrowotne, ponieważ zawiera wiele witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Badania naukowe wykazały, że może mieć wpływ na zapobieganie nowotworom i cukrzycy, a także wspomagać leczenie miażdżycy. Nasz sklep internetowy ze zdrową żywnością oferuje syropy klonowe bez konserwantów, w wersji bio, pochodzące z certyfikowanych upraw. W naszym asortymencie znajdziesz zarówno wersję jasną, jak i ciemną tego produktu. Warto jednak wspomnieć, że ma on stosunkowo wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie zaleca się jego stosowania osobom z cukrzycą, kandydozą czy nadwagą. Jeśli pragniesz zrezygnować z klasycznego cukru, zwróć również uwagę na syrop daktylowy bio - doskonały do ciast, naleśników czy owsianki, a także rozmaitych napojów. Innym ciekawym rozwiązaniem jest ekologiczny syrop z agawy, który z powodzeniem dodasz do lodów, słodkich przekąsek czy domowych wafli.

              Erytrytol, stewia, cukier trzcinowy – warto je stosować zamiast cukru

              Jakie jeszcze naturalne słodziki sprawdzą się na co dzień w kuchni? Coraz większą popularnością cieszy się erytrytol, który jest nieco mniej słodki niż cukier, ale dużo od niego zdrowszy. Wizualnie przypomina swój klasyczny odpowiednik, ale na tym podobieństwa się kończą. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i minimalną ilość kalorii, dlatego jest idealny dla osób zmagających się z cukrzycą i odchudzających się. Ta niezwykła substancja słodząca chroni też zęby przed próchnicą. Możesz jej używać podczas robienia przetworów, dżemów, konfitur, wypieków, a także słodzić nią herbatę czy owsiankę. Również stewia uznawana jest za dobry zamiennik cukru – kupisz ją u nas w formie tabletek lub proszku. Nasz asortyment obejmuje także cukier trzcinowy bio oraz miód faceliowy czy akacjowy, które świetnie się sprawdzą jako zdrowy słodzik.