Makarony

7,50 zł
Makaron dla osób stosujących dietę bezglutenową, sportowców i osób prowadzącym aktywny tryb życia ponieważ łatwo się trawi i poprzez niezaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Pokazano 1-3 z 3 pozycji

Makarony – rodzaje i gatunki, w których tkwi prawdziwa pełnia smaku

Makarony mają wielu zwolenników, którzy z radością wykorzystują ich potencjał w swojej kuchni. Ten niezwykle praktyczny produkt zbożowy pozwala szybko przygotować pyszne i sycące dania. Istnieje wiele rodzajów makaronu, dzięki którym stworzysz zróżnicowane potrawy i nigdy nie będziesz narzekał na kulinarną nudę. Nasz sklep internetowy oferuje zdrowe i ekologiczne makarony od najlepszych producentów, stworzone z różnych gatunków mąki. Wybierz naturalną żywność, dzięki której Twój jadłospis będzie pełen substancji odżywczych, witamin i minerałów, a także cennego dla pracy jelit błonnika. Oferujemy Ci makaron kukurydziany, orkiszowy, a także makaron spaghetti, z którego wyczarujesz smaczne dania kuchni włoskiej. Starannie wybrane przez nas produkty dostarczą Ci dawkę wartościowych węglowodanów, dzięki którym zyskasz mnóstwo sił do działania i osiągania swoich celów na co dzień.

Makarony ekologiczne – źródło energii pochodzące z najlepszych upraw

Dobry makaron zaczyna się od podstaw, dlatego zawsze warto sięgać po zdrową żywność z gospodarstw ekologicznych. Zboże, z którego produkowane są najlepsze makarony rośnie tam w korzystnych warunkach, spełniających określone kryteria. Pozwala to stworzyć produkt certyfikowany, bez szkodliwych dodatków, bezpieczny dla organizmu, czysty i organiczny. W naszym asortymencie znajdziesz makaron, który pozwoli Ci stworzyć niezapomniane dania z troską o zdrowie Twoje i Twoich bliskich. Dodatkowo oferujemy ci makarony w ciekawych kształtach, które bez trudu dostosujesz do charakteru danej potrawy i swoich osobistych preferencji: rurki, świderki, muszelki, spaghetti, a nawet kaczuszki, które przypadną do gustu szczególnie dzieciom. Wybierz również wyjątkowe makarony włoskie firmy Alce Nero, na przykład spaghetti z pszenicy durum pochodzącej z pełnego przemiału.

Makaron bezglutenowy – idealny dla osób na diecie i cierpiących na celiakię

W dzisiejszych czasach coraz więcej osób cierpi na nietolerancję glutenu lub alergię na tę szczególną grupę białek, a także na poważną chorobę autoimmunologiczną o nazwie celiakia. Brak tolerancji glutenu przez organizm wymaga stosowania diety bezglutenowej. W naszej ofercie znajdziesz makarony bezglutenowe najwyższej jakości, dzięki którym będziesz mógł cieszyć się smakiem ulubionych potraw bez strachu o pojawienie się przykrych objawów. Przygotujesz z nich potrawy odpowiednie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Stosując makaron bez glutenu, możesz bez obaw jeść ulubione spaghetti, zapiekanki, dania mięsne i słodkie desery. Nie musisz ograniczać swojego jadłospisu z powodu nietolerancji, a jednocześnie dbasz o zdrowie i dobre samopoczucie. W naszym asortymencie dostępny jest makaron kukurydziany bezglutenowy w różnych kształtach, a także oryginalne rozwiązania kulinarne doskonałe również dla wegan, takie jak makaron z czarnej fasoli, z fasoli Adzuki czy makaron z zielonej soi oraz ciecierzycy.

Makarony bio polskie i zagraniczne – smaczne, zdrowe i pożywne

Szukasz produktu, który cechuje sprawdzona jakość i bogate właściwości odżywcze? Wybraliśmy dla Ciebie dobre makarony polskie, jak i pochodzące z innych krajów, które łączy troska producenta o zadowolenie odbiorcy. Stawiamy na to, co naturalne, organiczne i ekologiczne, a tym samym pozwalające przygotować prawdziwą kulinarną ucztę każdego dnia. Potrawy z makaronu przygotujesz szybko i bezproblemowo, w łatwy sposób otrzymując zdrowy i zbilansowany posiłek. Spaghetti pszenno razowe zapewni Ci dużą ilość błonnika, podobnie jak makaron orkiszowy razowy. Przepisy na dania z makaronem razowym to doskonała metoda na dostarczenie sobie dużej ilości węglowodanów złożonych, witamin i minerałów. Natomiast orkisz jest źródłem cennego rodanidu, naturalnego antybiotyku, który pozytywnie wpływa na ludzką odporność. Pamiętaj, że zdrowa żywność to - obok ruchu - jeden z kluczowych sposobów na długowieczność i funkcjonowanie na co dzień w dobrej formie.

Makaron kukurydziany, pszenny, z zielonego groszku i czerwonej soczewicy

Sięgając po zróżnicowane rodzaje makaronu, możesz wyczarować w kuchni prawdziwe skarby i nigdy nie zaznać kulinarnego znudzenia. Makaron kukurydziany rurki czy muszelki, wytwarzany z mąki kukurydzianej, ma wiele właściwości zdrowotnych. Jest źródłem witamin z grupy B, folianów, potasu, magnezu, fosforu i żelaza, a także chroniącej oczy luteiny. Z makaronu świderki fusilli zrobisz szybki obiad, dodając do niego kiełbasę lub kurczaka oraz ulubione dodatki i przyprawy. Sprawdzi się on również jako podstawa dań dla wegetarian i wegan. Klasyczny makaron pszenny spaghetti pozwoli Ci przyrządzić to popularne danie w różnych odsłonach i wariantach. Natomiast jeśli interesują Cię zamienniki standardowego makaronu, wybierz ten stworzony z zielonego groszku. Zrobisz z niego pyszne sałatki, dodasz do zupy i przyrządzisz wyśmienitą zapiekankę, a ponadto dostarczysz sobie cennych witamin i minerałów. Równie smacznym i zdrowym rozwiązaniem jest makaron z czerwonej soczewicy, który zapewni Ci wysoką dawkę białka i kwasu foliowego.