Suszone, niesiarkowane daktyle bez pestek to pyszna i wartościowa przekąska. Są bardzo słodkie i sycące. Wspaniale zastępują słodycze, idealne do ciast, musli, deserów.
Dżemik wiśniowy bez dodatku cukru, zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu). Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.
Fasola stanowi popularny i lubiany składnik zup, sałatek, dań jednogarnkowych. W kuchni wegetariańskiej wykorzystywana do przyrządzania past, pasztetów i kotletów.
Ksylitol zwany cukrem brzozowym jest słodzikiem pozyskiwanym z kory brzozy. Stanowi idealny zamiennik cukru nie różniący się od niego barwą i smakiem. Zawiera prawie dwa razy mniej kalorii niż cukier. Jest bezpieczny dla diabetyków- utrzymuje niski poziom insuliny.
Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
Olej konopny zimnotłoczony, nierafinowany, znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako: dodatek do kasz, ziemniaków, sałatek, surówek, gotowanych warzyw. Spożywać na surowo.
Kurkuma to roślina pochodząca z południowej Azji, od tysięcy lat stosowana w kuchni indyjskiej i medycynie ajurwedyjskiej. Charakteryzuje się wysoką zawartością kurkuminy - biologicznie aktywnego składnika. Kurkuma zawiera: Witaminy: C, E, K, B1, B2, B3, B6 Kwas foliowy Minerały: żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, mangan i selen. This...
Dżem z naturalnych składników, z jeżyn bez dodatku cukru, zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu). Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.
Suszone, niesiarkowane daktyle bez pestek to pyszna i wartościowa przekąska. Są bardzo słodkie i sycące. Wspaniale zastępują słodycze, idealne do ciast, musli, deserów.
Fasolka czarna po ugotowaniu ma lekko słodki smak. Stanowi istotny składnik w daniach kuchni meksykańskiej. Idealnie komponuje się w daniach jednogarnkowych, zupach, sałatkach.
Kurkuma - właściwości: -wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, -wspiera pracę układu krwionośnego oraz wzmacnia stawy, -reguluje poziom cholesterolu we krwi, wzmaga wydzielanie żółci.
Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
Syrop daktylowy o intensywnym smaku konsystencją i kolorem przypomina ciemny miód. Powstaje ze skoncentrowanego soku z daktyli. Jest doskonałym środkiem słodzącym do wypieków, deserów, napojów
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki.
Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
Fasolka czarna po ugotowaniu ma lekko słodki smak. Stanowi istotny składnik w daniach kuchni meksykańskiej. Idealnie komponuje się w daniach jednogarnkowych, zupach, sałatkach.
Suszone, niesiarkowane daktyle bez pestek to pyszna i wartościowa przekąska. Są bardzo słodkie i sycące. Wspaniale zastępują słodycze, idealne do ciast, musli, deserów.
Syrop z agawy konsystencją i kolorem przypomina miód. Posiada neutralny smak i aromat. Jest doskonałym środkiem słodzącym: trzykrotnie słodszym od cukru. Polecany także do wypieków i deserów.