Suszone owoce, warzywa
26,00 zł
Suszona jeżyna uprawowa jest doskonałym dodatkiem do różnych potraw i napojów. Możesz ją dodawać do płatków śniadaniowych, owsianek, deserów, koktajli, a także używać do dekoracji wypieków. Jeżynę uprawową można również parzyć jako herbatę - wystarczy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem przez około 10 minut.
11,97 zł
Owoce rokitnika szczególnie polecane są do stosowania profilaktycznego w okresie jesienno-zimowym w celu wzmocnienia odporności.
97,96 zł
Owoce suszone Mango suszone Przekąska HoReCa
19,25 zł
Acerola (Malpighia glabra) to niskie drzewko lub krzew, jej owoce zawierają bogactwo łatwo przyswajalnej witaminy C.
19,47 zł
Borówka czernica owoc, herbatka ziołowa, 50 g – środek spożywczy
51,90 zł
Szpinak to wartościowa roślina warzywna pochodząca z południowo-zachodniej Azji.Szpinak jest źródłem: Witamin A, E i C Białka Błonnika Karotenoidów Soli mineralnych - magnezu i fosforu Właściwości szpinaku to zasługa kombinacji przeciwutleniaczy: beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Poza tym szpinak jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy.This...
20,93 zł
Żurawina suszona bez cukru, z sokiem jabłkowym Żurawina w procesie suszenia słodzona jest koncentratem soku jabłkowego, dzięki czemu zachowuje słodycz, a jednocześnie niską kaloryczność.
20,57 zł
Palma sabałowa, inaczej bocznia piłkowana (Serenoa repens). Stosowana była w Medycynie Indiańskiej, jej owoce to tradycyjny, indiański środek stosowany na problemy z prostatą. Pomaga ograniczyć wypadanie włosów.
6,00 zł
Daktyle suszone to oprócz wyśmienitej przekąski, źródło potasu i energii dla sportowców, dzięki swojej zawartość cukrów prostych. Jako jedne z niewielu owoców są bogate w witaminy i minerały. Korzyści płynące z ich zastosowania to przede wszystkim regulacja poziomu ciśnienia krwi, właściwości przeciwzapalne oraz ułatwiające trawienie.
9,46 zł
Owoc rokitnika 50g
16,91 zł
Czarne porzeczki maja cztery razy więcej witaminy C niż pomarańcze, dwa razy tyle potasu co banany i dwa razy większą moc przeciwutleniającą niż jagody!Regularne spożywanie czarnej porzeczki może zmniejszyć prawdopodobieństwo rozwoju kamieni nerkowych oraz zabezpieczyć drogi moczowe przed nawracającymi infekcjami.
10,31 zł
Głóg jest źródłem witaminy C, PP, A witamin z grupy B. Ma wiele flawonoidów, które działają przeciwnowotworowo. Zawiera także olejki eteryczne, błonnik, sole mineralne, aminy, fitosterole, fenolokwasy i garbniki. Owoce głogu działają bardzo korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy. Stosowane są jako środek obniżający podwyższone ciśnienie krwi....
12,36 zł
Owoc dzikiej róży jest najbogatszym, występującym naturalnie źródłem witaminy C. Dwa, trzy owoce mogą pokryć dzienne zapotrzebowanie na witaminę C dorosłej osoby. Naturalna witamina C, zawarta w owocach dzikiej róży jest pięciokrotnie bardziej aktywna niż syntetyczna, gdyż chronią ją towarzyszące flawonoidy i kwasy organiczne, hamuje ona procesy starzenia...
12,74 zł
Dereń zawiera ogromne ilości witaminy C, a także witamin P i A. Jest szczególnie bogaty w związki żelaza, jak również flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, garbniki i pektyny.
17,84 zł
Dereń zawiera ogromne ilości witaminy C, a także witamin P i A. Jest szczególnie bogaty w związki żelaza, jak również flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, garbniki i pektyny.
13,81 zł
Czary bez zawiera antocyjany, pektyny, garbniki, kwasy organiczne, potas, wapń, magnez, sód, fosfor i witaminy (szczególnie A, C, B1, B2). Substancje te sprawiają, że owoce czarnego bzu łagodzą ból i stany zapalne, obniżają gorączkę, zmniejszają objawy przeziębienia, usuwają zmęczenie, oczyszczają organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii i toksyn.
11,96 zł
Aronia bogata jest w żelazo, duże ilości flawonoidów, witaminę C i błonnik. Ma silne działanie przeciwzapalne, wzmacnia system odpornościowy. Chroni komórki, tkanki i naczynia, poprawiając krążenie i reguluje ciśnienie krwi. Zawarte w aronii antocyjany z grupy polifenoli wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu, ułatwiają przemianę materii,...
19,26 zł
Żurawina zapobiega infekcjom dróg moczowych oraz zapaleniom pęcherza moczowego. Dzięki zawartości proantocyjanów, tanin i bioflawonoidów ogranicza przyleganie szkodliwych drobnoustrojów do nabłonka dróg moczowych umożliwiając ich wydalanie z moczem. Żurawina zawiera również kwas cytrynowy, który ogranicza powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych, co...
21,97 zł
Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu, a zawarte w śliwkach pektyny powodują uczucie sytości, dlatego też warto zastąpić nimi odchudzające farmaceutyki.
19,75 zł
Czarne porzeczki wzmacniają odporność, redukują zmęczenie, są źródłem fosforu, żelaza, witaminy C i B5, a także innych niezbędnych składników odżywczych. Dieta bogata w te owoce działa wspomagająco przeciwko reumatyzmowi, zapaleniu stawów. Pobudza również trawienie, funkcjonowanie wątroby, trzustki, śledziony i nerek. Porzeczki zmniejszają sztywność...
34,75 zł
Spożywanie jeżyn jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zawierają one duże zasoby kwasu foliowego, który odgrywa ważną rolę w zdrowym podziale komórek. Owoce te stosowane są także przy przeziębieniach, ponieważ zawierają mnóstwo witamin i kwasu elagowego, który jest znany z właściwości przeciwwirusowych.
16,69 zł
Do przyrządzania naparów, do mięs i sosów. Brusznica działa moczopędnie, bakteriobójczo i ściągająco. Zaleca się jej stosowanie w chorobach nerek, pęcherza i dróg moczowych oraz w schorzeniach przewodu pokarmowego (nieżyty żołądka i jelit, biegunki). Działa regulująco na trawienie.
14,73 zł
Aronia bogata jest w żelazo, duże ilości flawonoidów, witaminę C i błonnik. Ma silne działanie przeciwzapalne, wzmacnia system odpornościowy. Chroni komórki, tkanki i naczynia, poprawiając krążenie i reguluje ciśnienie krwi. Zawarte w aronii antocyjany z grupy polifenoli wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu, ułatwiają przemianę materii,...
11,47 zł
Zwiększa wchłanianie wapnia, przez co wzmacnia kości, zęby, paznokcie i włosy. Hamuje przedwczesne siwienie. Ze względu na swoje właściwości oczyszczające organizm oraz wysoką zawartość witaminy C i innych minerałów ma bardzo dobry wpływ na cerę. Nawilża ją, oczyszcza tkanki z toksyn oraz wspiera odporność skóry przed infekcją bakteryjną.
15,61 zł
Owoce suszone są w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu przechodzą proces oddzielania od kiści i sortowania. Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne. Zapobiega infekcjom dróg moczowych oraz zapaleniom...
36,04 zł
Świeże owoce maliny ekologicznej bardzo ostrożnie układamy na półkach w suszarni. Następnie suszymy gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować w malinach wartości odżywcze. Błonnik jest znany w obniżaniu poziomu cholesterolu oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. To z kolei może zmniejszyć ryzyko chorób...
17,55 zł
Najcenniejszym bogactwem brzoskwiń są pierwiastki mineralne: wapń (40 mg), żelazo (5 mg) oraz magnez (10 mg), dlatego owoce te powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie.
29,60 zł
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych owoców jeżymy leśnej. Suszona jeżyna leśna to: Produkt naturalny Bez konserwantów Niesiarkowany Pakowany ręcznie