Mieszanka do Wypieku Chleba z...

    Mieszanka do Wypieku Chleba z Pestkami Dyni Bezglutenowa 500 g PIĘĆ PRZEMIAN

    14,40 zł
    Brutto

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI

    Produkt bezglutenowy

    Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
    Logo Tpay
     

    Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

    Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie).


    Sposób przygotowania:

    • Nagrzej piekarnik do 190°C.
    • Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
    • Wsyp mieszankę do miski.
    • Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
    • Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
    • Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.


    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal

    tłuszcz: 15 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g

    węglowodany: 39 g

    w tym cukry: 1,7 g

    błonnik: 15 g

    białko: 16 g

    sól: 1,7 g


    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


    Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.

    5902837810232
    3 Przedmioty

    Zobacz także

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    6 innych produktów w tej samej kategorii: