Twój koszyk
Nie ma więcej pozycji w koszyku 18,90 zł
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods.
Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.
Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.
Możliwa krótka data ważności stąd korzystana cena
Mąka migdałowa hiszpańska 500 g
Składniki: mąka z migdałów blanszowanych 100%.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 59 g (11 g)
Węglowodany (w tym cukry): 2,5 g (2,2 g)
Błonnik: 12 g
Białko: 20 g
Sól: 0 g
Kraj pochodzenia: Hiszpania.
Zobacz także