Agar-agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC-39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie...
Agar-agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC-39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie...
Właściwości: -reguluje poziom cholesterolu, -pozytywnie wpływa na odchudzanie, -wspomaga rozkład glukozy, -reaguje na stan zapalny w organizmie, -poprawia pracę wątroby.
Suszone śliwki zawierają znaczną ilość witaminy K, która reguluje proces krzepnięcia krwi oraz witaminy C, która uszczelnia naczynia krwionośne. Z kolei zawarte w nich przeciwutleniacze opóźniają proces starzenia się. Suszone śliwki węgierki są źródłem błonnika, potasu, miedzi, związków fenolowych i boru. Mają także znaczne ilości beta karotenu....
Świeże owoce maliny ekologicznej bardzo ostrożnie układamy na półkach w suszarni. Następnie suszymy gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować w malinach wartości odżywcze. Błonnik jest znany w obniżaniu poziomu cholesterolu oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. To z kolei może zmniejszyć ryzyko chorób...
Owoce suszone są w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu przechodzą proces oddzielania od kiści i sortowania. Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne. Zapobiega infekcjom dróg moczowych oraz zapaleniom...
Suszone jagody mają cztery razy więcej antyoksydantów, niż świeże owoce. Ponad to, posiadają bogactwo składników odżywczych i przeciwutleniaczy, które chronią Twoje zdrowie, a mogą nawet poprawić Twoją pamięć. Jagody są doskonałym źródłem antocyjanów, fenoli, przeciwutleniaczy i garbników. Jednym z najbardziej cennych aspektów jagód jest wysoka zawartość...
Płatki drożdżowe to popularny dodatek do różnorakich dań. Ich orzechowo-serowy smak nada się do warzyw, sosów, zup, ciast czy farszów. Ich bogaty skład wyróżnia się znaczną obecnością błonnika, białka, witamin i minerałów. Dzięki czemu charakteryzuje ich prozdrowotne działanie w obrębie problemów skórnych, osteoporozy, złego cholesterolu oraz wzmacniają...
Napój ryżowo-czekoladowy EKO został stworzony z myślą o wielbicielach smaku czekolady. Jest to zdrowsza alternatywa dla komercyjnych, czekoladowych napojów.Idealny dla dzieci i dorosłych.
Napój ryżowy o wysokiej zawartości błonnika. Doskonały do przygotowywania napojów bezmlecznych, puddingów, naleśników, pieczenia i smażenia. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 3,5l napoju.
Ekologiczny napój roślinny sojowy marki The Bridge jest w pełni naturalnym substytutem mleka krowiego. Nie zawiera laktozy ani glutenu, dlatego jest polecany zarówno alergikom pokarmowym, jak i osobom chorującym na celiakię. Włoska soja, użyta do wyrobu mleka roślinnego, pochodzi z czystych, certyfikowanych upraw bezpiecznych dla zdrowia. Wegański napój...
Napój dedykowany szczególnie wegetarianom i weganom oraz osobom, które z przyczyn zdrowotnych muszą dbać o właściwy poziom cholesterolu czy cukru bądź też nie mogą spożywać krowiego mleka i jego przetworów.