Przetwory

Dżem śliwkowy 80% bez...
    Ostatnie sztuki w magazynie
    Dżem śliwkowy bez dodatku cukru, zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu). 
    Dżem malinowy 80% bez...
      Ostatnie sztuki w magazynie
      25,00 zł
      Dżemik malinowy bez dodatku cukru, zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu).
      Dżem agrestowy 80% bez...
        Ostatnie sztuki w magazynie
        20,00 zł
        Dżemik agrestowy bez dodatku cukru, zawierający wyłącznie cukry naturalne występujące w owocach. Zawiera 80% owoców (80g owoców na 100g produktu).
        Krem Kakaowo-Orzechowy bez...
          Ostatnie sztuki w magazynie
          16,47 zł
          Pyszny krem kakaowo – orzechowy idealny na kanapki, naleśniki oraz jako dodatek do deserów. Bez dodatku cukru - słodzony maltitolem i glikozydami stewiolowymi. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez oleju palmowego!
          Pokazano 1-7 z 7 pozycji

          Przetwory z owoców i warzyw – pełnia lata w środku mroźnej zimy

          Dlaczego warto sięgać po przetwory? Warzywa i owoce sezonowe dojrzewają w optymalnych warunkach i zawierają najwięcej witamin oraz mikro- i makroelementów. Jednak jesienią oraz zimą dostęp do świeżych, naturalnych produktów jest utrudniony lub wręcz niemożliwy. Przetwarzanie darów przyrody pozwala na długo zachować obecne w nich cenne substancje oraz niepowtarzalny smak. W naszym sklepie online znajdziesz ekologiczne przetwory, które wzbogacą Twój jadłospis również w chłodnych, jesienno-zimowych miesiącach. Pyszne dżemy i konfitury osłodzą codzienność, a warzywa w zalewie będą stanowiły smaczny i aromatyczny dodatek do śniadania, obiadu lub kolacji. Nasz asortyment to żywność pochodząca z certyfikowanych upraw, zawierająca bezpieczne dla organizmu składniki. Odkryj najlepsze owocowo-warzywne smaki, które urozmaicą Twoje menu o każdej porze roku i zapewnią zastrzyk błonnika oraz niezbędnych dla zdrowia minerałów i witamin.

          Ekologiczne przetwory owocowe, czyli zdrowa słodycz na Twoim stole

          Lato kojarzy się nie tylko z ciepłem i wypoczynkiem, ale również z całą paletą świeżych, roślinnych smaków. Możesz zatrzymać i przywrócić ten niezwykły czas, sięgając po dobrej jakości przetwory z owoców dostępne w naszej ofercie. Zdrowe dżemy bez cukru to idealna alternatywna dla słodyczy, przeznaczona zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Ich delikatny owocowy smak to prawdziwa uczta dla podniebienia i sposób na smaczną przekąskę. Posmarujesz nimi pieczywo, wafle, naleśniki, placki, a także dodasz do domowych wypieków. Sięgnij po całą paletę słonecznych aromatów: dżem malinowy, truskawkowy, śliwkowy, jagodowy, a także dżem z czarnej porzeczki czy żurawiny. Podstawą do produkcji przetworów są również jabłka. Przecier jabłkowy bio to doskonała przekąska dla całej rodziny, również dla najmłodszych, a także smakowity dodatek do rozmaitych deserów, placuszków czy ciast. Naturalnie słodki aromat zapewni Ci również krem z mango, którym posmarujesz kanapki, wypieki i naleśniki, a także konfitura jagodowa albo z płatków róży.

          Przetwory z warzyw w zalewie – wartościowy dodatek do obiadu

          Kluczem do stworzenia dobrych przetworów jest wykorzystanie odpowiednich produktów spożywczych oraz właściwy sposób obróbki. Warzywa powinny być dojrzałe, pozbawione pestycydów, pochodzące ze zrównoważonych, najlepszych upraw. To wszystko sprawi, że mimo naturalnej częściowej utraty witamin i minerałów, warzywa w słoiku wciąż będą cennym źródłem wartościowych substancji, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. W naszym sklepie ze zdrową żywnością stawiamy na ekologiczne przetwory warzywne na zimę, które wytworzone zostały bez octu i szkodliwych dodatków. Fasolka szparagowa w zalewie bio wzbogaci Twoje posiłki w białko, minerały i wspomagający trawienie błonnik. Niski indeks glikemiczny i mała ilość kalorii czynią z niej doskonały dodatek obiadowy dla osób dbających o linię oraz diabetyków. Groszek zielony w zalewie dodasz do sałatek, rozgrzewających i sycących domowych zup oraz potraw serwowanych na obiad. Codzienne menu wzbogaci również marchewka w słoikach, kukurydza, fasola biała i ciecierzyca.

          Buraczki tarte bio, kapusta kiszona w słoiku – codzienny zastrzyk witamin

          Chłodną porą, a także w okresie przedwiośnia prym wiodą klasyczne polskie warzywa: buraki, marchew i kapusta. Dodasz je do zup oraz do tradycyjnych swojskich dań, jak bigos czy gołąbki. Z powodzeniem stworzysz z nich też surówkę do obiadu. Stanowią one również doskonałą bazę do smacznych i odżywczych przetworów w słoikach. Buraczki tarte na zimno lub na ciepło to bogaty w kwas foliowy dodatek do posiłku, który dostarczy Ci również sporej dawki błonnika i przeciwutleniaczy. Popularnością cieszą się również takie naturalne przetwory warzywne, jak buraczki marynowane bio, kapusta kiszona z marchewką czy kapusta czerwona z jabłkiem. Produkty obecne w naszym asortymencie pochodzą od sprawdzonych i godnych zaufania dostawców, mają dobry skład i stanowią idealne uzpełnienie diety w codzienną porcję owoców i warzyw. To doskonała alternatywa dla domowych przetworów, których samodzielne wyprodukowanie jest dość czasochłonne.

          Przetwory w słoikach i w puszkach – sposób na wzbogacenie zimowej diety

          Późna jesień i sroga zima to okres, gdy Twój jadłospis w dalszym ciągu może być bogaty w witaminy i wartościowe składniki odżywcze. To bardzo ważne, ponieważ w tąym trudnym czasie Ty i Twoi bliscy jesteście szczególnie narażeni na obniżenie odporności i infekcje wirusowe oraz bakteryjne. Przetwory są dobrym źródłem substacji, które wzmacniają organizm i utrzymują go w dobrej kondycji. Warzywa w puszkach, jak na przykład fasola biała Jaś czy fasola czarna, dostarczają węglowodanów i białka, a pomidory bez skórki w puszce to bogate źródło likopenu, potasu i błonnika. Produktami z naszej oferty, które pomogą Ci szybciej przygotować smaczne i zdrowe danie, są koncentraty zup, takich jak żurek żytni razowy czy barszcz biały jaglany oraz żytni. Apetycznym wyborem i pyszną metodą na kanapki jest naturalny hummus, a także pasta paprykowa, z awokado i wyrazista pasta curry.