Twój koszyk
Nie ma więcej pozycji w koszyku 20,00 zł
Mąka gryczana powstaje przez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej. Mąka ta służy do zrobienia makaronów, ciast, naleśników oraz jest wykorzystywana jako dodatek do każdego rodzaju pieczywa.
Bezglutenowa kasza gryczana BIO niepalona PIĘĆ PRZEMIAN
Właściwości:
Kasza gryczana niepalona zwana również białą powstaje w wyniku obłuskania ziarna gryki. Zastosowanie znajduje w wyrobach garmażeryjnych jako farsz do naleśników, pierogów, gołąbków. Idealna do zapiekanek, sałatek czy placków.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały
Sposób spożycia:
Zagotować wodę w ilości dwa razy większej niż ilość kaszy.
Kaszę wypłukać i wsypać do wrzącej osolonej wody. Gotować na małym ogniu często mieszając.
Ugotowaną kaszę zostawić na kilka minut pod przykryciem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Opakowanie: 800 g
Zobacz także