Mieszanka na naleśniki BIO bezglutenowe 250 g Pięć Przemian
Upiecze Ci się! Mieszanka na naleśniki bezglutenowe BIO 250 g
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka owsiana bezglutenowa*, maranta trzcinowa*, tapioka*, cukier kokosowy*, sól himalajska, kurkuma*, kardamon*.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor.
Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.
Wartość odżywcza* w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 4 g
Sól: 0,5 g
Wartość odżywcza* w 1 naleśniku (40 g):
wartość energetyczna: 224 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,2 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml mleka 2%, 250 ml wody i 1 jajka.
Produkt bezglutenowy. Może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Zobacz także