Składniki: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoskie 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól.
Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
- Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
- Wsadź do piekarnika na 80 min.
- Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu:
wartość energetyczna: 1403 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 17 g
Białko: 14 g
Sól: 1,65 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.