Czarnuszka to aromatyczna przyprawa do pieczywa. Można ją dodawać do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności a także do dań mięsnych i warzywnych by nadać im wyrazistości.
Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
Jagody goji charakteryzują się delikatnym smakiem. Można dodawać je do dań z ryżu, zup, dań mięsnych a także deserów, wypieków, musli. Idealne jako przekąska.
Nazywana jest czarnym kminem, a także „złotem Faraonów”. Przyprawę stanowią czarne nasionka mające charakterystyczny smak – słodkawy, ale jednocześnie ostry i lekko palący oraz swoisty zapach. Aby uwydatnić jej specyficzny smak należy ją uprażyć. Sposób użycia: Czarnuszkę stosuje się do posypywania pieczywa, potraw oraz do pieczenia.
Czarny sezam ma orzechowy, lekko słodki smak. Doskonale nadaje się do sushi, sałatek, surówek, mięs, warzyw, jako posypka do chleba. Przed spożyciem powinien zostać zmielony, ugotowany lub namoczony
Ekologiczny sezam łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być mielone...
Naturalna sól kamienna, wydobywana tradycyjną metodą górniczą w Kopalni Soli "Kłodawa", która jest pozostałością po Morzu Cechsztyńskim. Jest niejodowana, dzięki czemu idealnie nadaje się do przetworów. Zawiera szereg naturalnych mikroelementów, zbliżonych do ich zawartości w płynie ustrojowym człowieka, co czyni je łatwo przyswajalnymi. Sól kłodawska...
Kurkuma - właściwości: -wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, -wspiera pracę układu krwionośnego oraz wzmacnia stawy, -reguluje poziom cholesterolu we krwi, wzmaga wydzielanie żółci.