Mieszanka do wypieku Chleba z...

    Mieszanka do wypieku Chleba z Orzechami Włoskimi bezgl. 500 g PIĘĆ PRZEMIAN

    Ostatnie sztuki w magazynie
    12,32 zł
    Brutto

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi. Upiecze Ci się!

    Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
    Logo Tpay
     

    Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.

    Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.


    Sposób przygotowania:

    • Nagrzej piekarnik do 190°C.
    • Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
    • Wsyp mieszankę do miski.
    • Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
    • Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
    • Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 


    Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:

    wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal

    Tłuszcz: 17 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

    Węglowodany: 39 g

    w tym cukry: 2,1 g

    Błonnik: 17 g

    Białko: 12 g

    Sól: 1,7 g


    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


    Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o.,

    5902837811130
    1 Przedmiot

    Zobacz także

    6 innych produktów w tej samej kategorii: