Naturalnymi obszarami jej występowania jest Południowo-Wschodnia Azja. Wartościowym surowcem zielarskim jest korzeń, w którym obecne są takie substancje czynne, jak: galganol, alpinol, czerwone garbniki oraz żywice. Ceniony w Ajurwedzie i Tradycyjnej Medycynie Chińskiej za swoje właściwości rozgrzewające i wzmacniające odporność. Stosowany także jako środek wspierający prawidłowe trawienie. Można przyrządzać z niego napary lub nalewki. Dobrze sprawdza się również jako dodatek do potraw kulinarnych – nadaje daniom indyjski aromat, a przy okazji rozgrzewa i wzmacnia organizm.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera pracę układu pokarmowego.
- Posiada właściwości rozgrzewające.
- Wzmacnia naturalną odporność organizmu.
Składniki:
Korzeń galgantu 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Galgant idealnie komponuje się z ostrymi przyprawami: imbirem, curry, chili, tajską bazylią oraz trawą cytrynową.
Galgant – korzeń dostępny cały, cięty lub mielony.