6,79 zł
Olejek eteryczny anyżowy ma charakterystyczny słodki zapach z pikantną nutą. Obecne w nim substancje wspierają procesy trawienne, wspomagają walkę z niestrawnością, a także ułatwiają pozbywanie się zalegającej wydzieliny podczas infekcji.
Anyż gwiazdkowy (Illicium verum) – dalekowschodnia przyprawa o słodkim, korzenno-piekącym smaku. Stanowi świetny dodatek do ciast, deserów i alkoholi.
Przyprawa zawiera olejki eteryczne, flawonoidy, kwasy fenolowe oraz kwas szikimowy, dzięki którym wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego. W sztuce kulinarnej często pojawia się w wyrobach cukierniczych, deserach i potrawach na słodko. Stanowi także istotny element kuchni chińskiej, w której często występuje w zupach oraz w daniach mięsnych. W Europie jest chętnie dodawany do kompotów, dżemów i likierów. Anyżu nie może zabraknąć w korzennej kawie lub herbacie, którym doda słodyczy i dekoracyjnego akcentu.
-świetnie komponuje się w potrawach na słodko oraz w daniach wytrawnych kuchni chińskiej
-wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego
Owoc anyżu gwiazdkowego 100%
Wietnam
Jako przyprawa, w ilościach według uznania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Trawienie, higiena jamy ustnej
Zobacz także