BECLA Bez czarny owoc 100g
Czary bez zawiera antocyjany, pektyny, garbniki, kwasy organiczne, potas, wapń, magnez, sód, fosfor i witaminy (szczególnie A, C, B1, B2). Substancje te sprawiają, że owoce czarnego bzu łagodzą ból i stany zapalne, obniżają gorączkę, zmniejszają objawy przeziębienia, usuwają zmęczenie, oczyszczają organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii i toksyn.
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych owoców czarnego bzu, bez żadnych dodatków, polepszaczy smaku czy konserwantów.
Czarny bez to:
Produkt naturalny
Bez konserwantów
Niesiarkowany
Pakowany ręcznie
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1342 kJ/324 kcal; tłuszcz 12,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g; węglowodany 60,3g; w tym cukry 15,2g; błonnik 38,8g; białko 11,7g; sól <0,01g.
Nasza rada
Suszony czarny bez jest doskonałym dodatkiem zarówno smakowym, jak i aromatycznym do parzenia czarnej lub zielonej herbaty (łyżeczka suszonego owocu na szklankę). Owoce należy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Suszone owoce mogą być także szybką, a zarazem zdrową przekąską w pracy czy w podróży lub dodatkiem do płatków śniadaniowych, deserów, ciast i owsianek.
Jak suszymy owoce bzu?
Całe baldachy z owocami suszymy w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu owoce przechodzą proces oddzielania od kiści i sortowania.