Mieszanka na szybkie gofry BIO.
Upiecze Ci się ;)
Składniki:
Mąka ryżowa, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, cukier kokosowy, sól kłodawska, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), kamień winny (regulator kwasowości), cynamon.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej gofrownicę.
2. Przesyp mieszankę do miski.
3. Dodaj 1 jajko i 300 ml mleka (Może być 350 ml mleka roślinnego). Dokładnie wymieszaj.
4. Przelewaj porcjami do gofrownicy i piecz na złoty kolor.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
Wartość energetyczna: 816 kJ / 195 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 37g
- w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 2 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,7 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 300 ml mleka 2%.