Jeżyna leśna / Forest blackberry / Ожина лісова
Wysokiej jakości ostrężyna / високоякісні різки
Właściwości ostrężyny:
- Bogate źródło witamin i antyoksydantów
- Naturalny, bez konserwantów i sztucznych dodatków
- Wzmacnia odporność i wspiera zdrowie
- Idealny dodatek do deserów i przekąsek
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1920 kJ/455 kcal; tłuszcz 2,1g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g; węglowodany 95,7 g; w tym cukry 35,0 g; błonnik 7,7g; białko 9,1g; sól <0,01g.
Nasza rada Suszona jeżyna leśna jest doskonałym dodatkiem zarówno smakowym, jak i aromatycznym do parzenia czarnej lub zielonej herbaty. Owoce należy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Suszone owoce mogą być także smacznym dodatkiem do płatków śniadaniowych, deserów, ciast i owsianek. Jak suszymy owoce? Całe owoce suszymy w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych.Po wysuszeniu owoce przechodzą proces selekcji.