Celiakia - autodiagnoza i samodzielne...

    Celiakia - autodiagnoza i samodzielne leczenie P.H.R. Green, R. Jones

    Obecnie brak na stanie
    59,50 zł
    Brutto

    Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones

    Wydawnictwo: Vital

    Rok wydania: 2019

    Oprawa: miękka

    Liczba stron: 496

    Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
    Logo Tpay
     

    Czy te objawy dotknęły również Ciebie?

    Czy cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemię i/lub swędzenie skóry? Czy zdiagnozowałeś u siebie alergię pokarmową? A może konsultowałeś się z licznymi lekarzami, którzy przepisywali Ci leki i zalecali diety, ale one tylko chwilowo złagodziły niektóre objawy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na którekolwiek z powyższych pytań, możesz mieć celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten, białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu.

    Dlaczego gluten szkodzi?

    Gluten uszkadza wyściółkę jelita cienkiego, przez co nie może ono prawidłowo wchłaniać pokarmu. Bez niezbędnych składników odżywczych cały organizm cierpi. Choroba dotyka prawie jedną na sto osób, a 85% z nich pozostaje niezdiagnozowanych i nieleczonych. Powikłania celiakii obejmują niepłodność, choroby wątroby, depresję, inne choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1 i choroby tarczycy, a nawet nowotwory.

    Jedna książka na wiele dolegliwości! Lek na Twoje problemy ze zdrowiem może znajdować się w tej książce. Dr Peter H. R. Green, dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Columbia i światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii, wraz z Rory Jones, uznaną autorką książek z zakresu medycyny, u której zdiagnozowano celiakię w 1998 roku, napisali wyjątkowy przewodnik dotyczący tej choroby: jej prawidłowego diagnozowania, leczenia i życia z nią.

    Czas, byś odkrył:

    • najnowsze badania medyczne dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten,

    • porady dotyczące radzenia sobie z psychologicznymi aspektami życia z przewlekłą chorobą i na diecie bezglutenowej,

    • nowe wytyczne dotyczące eliminowania objawów celiakii,

    • pełne spektrum bezpiecznych składników i zbóż, listę bezglutenowych produktów oraz krajowych i międzynarodowych grup wsparcia.

    Autorytety nie mogą się mylić! „Obowiązkowa pozycja dla każdego chorego na celiakię lub kogoś, kto zaobserwuje u siebie podobne objawy (problemy z układem trawiennym, anemia, zmęczenie, bóle głowy i stawów itd.) Jeśli możesz kupić tylko jedną książkę o celiakii, wybierz tę”.

    9788381682534

    Zobacz także

    6 innych produktów w tej samej kategorii: