S.O.S dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych K. Olejniczak, A. Piekarczyk
Autor: Katarzyna Olejniczak, Anna Piekarczyk
Wydawnictwo: M Wydawnictwo
Rok wydania: 2020
Oprawa: miękka
Liczba stron: 292
Format: 16.5 x 22.0 cm
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują na bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromialgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.