Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia B. Kędzia, E. Hołderna-Kędzia
Autor: Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia
Wydawnictwo: Borgis
Rok wydania: 2015
Oprawa: miękka
Liczba stron: 92
Format: 14.6x20.5 cm
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia – opis wydawcy
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia "miód na serce" dowiodły także prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych - do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.