8,79 zł
Ryż biały długoziarnisty powstaje przez polerowanie długich i smukłych ziarenek i jest pozbawiony brązowej otoczki. Czas jego przyrządzania jest krótki, dlatego nie traci większości walorów odżywczych i smakowych. Po ugotowaniu pozostaje sypki, lekki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka. Jest doskonały do sałatek, mięs, drobiu.
14,96 zł
Ryż trójkolorowy to mieszanka 3 rodzajów ryżów: naturalnego, czerwonego oraz indiańskiego. Dzięki zróżnicowanej kolorystyce nadaje daniom walory estetyczne. Doskonały do sałatek.
12,90 zł
Ryż jaśminowy zwany tajlandzkim jest odmianą długoziarnistą ryżu, niezwykle aromatyczną. Swoją nazwę zawdzięcza zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina zapach kwiatów jaśminu. Po ugotowaniu jest nieco kleisty, idealny do przyrządzania deserów. Dobry również do potraw z ryb, skorupiaków, drobiu, warzyw i owoców.
12,26 zł
Ryż Basmati posiada orzechowy smak i aromat. Po ugotowaniu pozostaje sypki i puszysty. Świetnie nadaje się do białego mięsa, sałatek i deserów.
7,20 zł
Ryż czerwony dobrze komponuje się z warzywami, drobiem oraz w sałatkach - prócz smaku nadaje potrawom także ciekawy wygląd.