8,50 zł
Ryż biały długoziarnisty powstaje przez polerowanie długich i smukłych ziarenek i jest pozbawiony brązowej otoczki. Czas jego przyrządzania jest krótki, dlatego nie traci większości walorów odżywczych i smakowych. Po ugotowaniu pozostaje sypki, lekki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka. Jest doskonały do sałatek, mięs, drobiu.
9,70 zł
Ryż brązowy jest ceniony szczególnie przez konsumentów zdrowej żywności, prócz tego chętnie stosuje się go w ramach różnych diet, np. odchudzających, obniżających ciśnienie. Niezastąpiony w diecie bezglutenowej. Podłużne ziarna po ugotowaniu pozostają sypkie, stanowią więc znakomity dodatek do wielu dań, a także jako składnik zup i sałatek. Niepolerowane,...
15,70 zł
Ryż trójkolorowy to mieszanka 3 rodzajów ryżów: naturalnego, czerwonego oraz indiańskiego. Dzięki zróżnicowanej kolorystyce nadaje daniom walory estetyczne. Doskonały do sałatek.
10,90 zł
Ziarno ryżu brązowego, okrągłego jest uznawane za jedną z najwartościowszych odmian ryżu. O jego zaletach stanowią: bogactwo naturalnych składników, oraz oryginalny, lekko orzechowy smak. Ryż brązowy okrągły ma delikatniejszą strukturę niż ryż długoziarnisty, po ugotowaniu jest kleisty. Najlepiej komponuje się z potrawami z drobiu i warzyw.
12,90 zł
Ryż jaśminowy zwany tajlandzkim jest odmianą długoziarnistą ryżu, niezwykle aromatyczną. Swoją nazwę zawdzięcza zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina zapach kwiatów jaśminu. Po ugotowaniu jest nieco kleisty, idealny do przyrządzania deserów. Dobry również do potraw z ryb, skorupiaków, drobiu, warzyw i owoców.
10,20 zł
Ryż Basmati posiada orzechowy smak i aromat. Po ugotowaniu pozostaje sypki i puszysty. Świetnie nadaje się do białego mięsa, sałatek i deserów.
7,20 zł
Ryż czerwony dobrze komponuje się z warzywami, drobiem oraz w sałatkach - prócz smaku nadaje potrawom także ciekawy wygląd.