Rdestowiec wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i wspierające prawidłową pracę układu krążenia oraz układu odpornościowego. Stosowany jest w tradycyjnej medycynie chińskiej oraz japońskiej od niepamiętnych czasów, gdzie ceniony jest za swoje właściwości wzmacniania odporności oraz wyrównywania gorąca. Wyciągi z Reynoutria japonica mogą być wsparciem dla organizmu w okresach narażenia na infekcje, a także być pomocne w łagodzeniu objawów okresu przekwitania.
Wspiera procesy przeciwzapalne i pomaga przywrócić homeostazę organizmu. Korzystnie oddziałuje na poziom glukozy i cholesterolu.
Składniki: kłącze rdestowca japońskiego cięte 100%
Kraj pochodzenia: Polska
Zalecany sposób użycia: odwar - 2 łyżki surowca zalać 2 szklankami wody, gotować na wolnym ogniu około 15 minut. Odstawić na 30 minut pod przykryciem. Przecedzić. Pić 2-4 razy dziennie po 100 ml przez 3-4 tygodnie. Między kuracjami zrobić 2-tygodniową przerwę. Nie stosować dłużej niż pół roku.
Sposób przechowywania: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania: nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Ważność do końca 06.2023