Japan Moya Matcha Tradycyjna ORGANIC to wysokiej jakości japońska herbata Matcha. Ma intensywny zielony kolor i zbalansowany smak: lekka słodycz i delikatny herbaciany posmak. Powstaje z liści z pierwszego i drugiego zbioru.
Najwyższej jakości japońska organiczna zielona herbata matcha z pierwszego zbioru. Moya Matcha Luksusowa charakteryzuje się pełnym, słodkim smakiem i kremową konsystencją.
Organiczna herbata matcha z liści pierwszego i drugiego zbioru w jednorazowych saszetkach. Ma intensywnie zieloną barwę, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Polecana do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie czy koktajli.
Japan Moya Matcha Tradycyjna ORGANIC to wysokiej jakości japońska herbata Matcha. Ma intensywny zielony kolor i zbalansowany smak: lekka słodycz i delikatny herbaciany posmak. Powstaje z liści z pierwszego i drugiego zbioru.
Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu.
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki” w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk.
Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Jest bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Pozytywnie wpływa na koncentrację a zawarte w niej polifenole mają wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomagają układ trawienny, pomagając spalić zbędne kalorie a także poprawiają pracę układu krążenia.
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemnobrązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami.
W Japonii bancha jest uważana za herbatę codzienną i często podawana do posiłków. Można ją pić cały dzień, ponieważ zawiera około 70% mniej kofeiny niż gyokuro. Charakteryzuje się większą zawartością garbników niż inne herbaty, bo jej liście przez dłuższy czas są poddawane fotosyntezie. Garbniki, inaczej taniny, posiadają właściwości przeciwzapalne,...
W This is BIO® stworzyliśmy pyszny i doskonały, ekologiczny ocet cydrowy o 5% kwasowości. Nasz produkt jest niefiltrowany i niepasteryzowany, dzięki czemu wytwarza się w nim naturalny osad z ekologicznych, najwyższej klasy polskich jabłek.