38,00 zł
Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu.
38,00 zł
Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Jest bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Pozytywnie wpływa na koncentrację a zawarte w niej polifenole mają wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomagają układ trawienny, pomagając spalić zbędne kalorie a także poprawiają pracę układu krążenia.
35,00 zł
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemnobrązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami.
35,00 zł
W Japonii bancha jest uważana za herbatę codzienną i często podawana do posiłków. Można ją pić cały dzień, ponieważ zawiera około 70% mniej kofeiny niż gyokuro. Charakteryzuje się większą zawartością garbników niż inne herbaty, bo jej liście przez dłuższy czas są poddawane fotosyntezie. Garbniki, inaczej taniny, posiadają właściwości przeciwzapalne,...
38,00 zł
MOYA WAKOUCHA organiczna japońska czarna herbata