Mąka Orkiszowa typ 1850 Graham 1kg MŁYN KOPYTOWA
Mąka orkiszowa 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz w Młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Właściwości: mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.
Zastosowanie: mąka orkiszowa ciemna jest idealna do wypieków bułek typu graham oraz chleba.
Produkt Polski
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna 315 kcal
Tłuszcz 2,31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,49 g
Węglowodany 56,31 g
W tym cukry 3,06 g
Błonnik 8,16 g
Białko 12,52 g
Sól 0,01 g
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.