Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
WŁAŚCIWOŚCI MĄKI PSZENNEJ:
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.
JAK KORZYSTAĆ Z MĄKI PSZENNEJ?
Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. Produkt polski. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.
Na 100 g
Wartość energetyczna (kcal) 364 Tłuszcz 1 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,1 g Cholesterol 0 mg Sód 2 mg Potas 107 mg Węglowodany 76 g Błonnik 2,7 g Cukry 0,3 g Białko 10 g