Czekolada Costa Rica Nahua 70% ciemna. Ziarna kakaowca pochodzące z Kostaryki w czekoladzie cechuje niska kwasowość, średnio-niska gorycz, wysokie kakao, delikatne aromaty czerwonych owoców i powidła.
Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z Kostaryki i cukru trzcinowego nierafinowanego.
Rodzaj czekolady: ciemna<90%
Typ ziarna: Kostaryka
Procent kakao: 70%
Długość konszowania: 48 godzin
Skład:
Ziarno kakaowca (Costa Rica Nahua) 70%, cukier trzcinowy nierafinowany 30%.
Wartości odżywcze w 100g / Nutritional values per 100g:
Wartość energetyczna / Energy 549
Tłuszcz / Fat 34
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of saturated fat 11
Węglowodany / Carbohydrate 47
w tym cukry / of that sugar 20
Białka / Proteins 14
Sól / Salt 0.01