Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z PERU z dodatkiem kawy z tegoż samego regionu. Konszowana i rafinowana min. 48 godzin.
Czekolada ciemna z kawą Espresso 75/12
Ziarna kakaowca z Peru region Satipo, posiadają certyfikat ekologiczny. Kakao z wyczuwalnymi nutami czerwonych owoców.
Kawa pochodząca z Peru uprawiana w Andach na górskich zboczach na wysokości powyżej 1200m n.p.m. Delikatny smak z niską kwasowością
Rodzaj czekolady: ciemna < 90%
Typ ziarna: Peru
Procent kakao: 75%
Długość konszowania: 72 h
Skład:
Ziarno kakaowca (Peru Satipo BIO) min. 75%, cukier trzcinowy nierafinowany, kawa Peru SHG (12%)
Wartości odżywcze w 100g / Nutritional values per 100g:
Wartość energetyczna / Energy 533 kcal / 2230 kJ
Tłuszcz / Fat 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of saturated fat 23 g
Węglowodany / Carbohydrate 30 g
w tym cukry / of that sugar 22 g
Białka / Proteins 8 g
Sól / Salt 1.3 g