Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek maślanych KETO
Składniki:
Mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
Wartość energetyczna: 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz: 40 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 24 g
- w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,3 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.