Owoce borówki wysokiej (amerykańskiej) to bardzo bogate źródło witamin,głównie witamina A, witamina B, witamina C, witamina E oraz PP, a także minerały takie jak cynk, miedź, selen, magnez, potas, żelazo oraz wapń.
Składniki:
suszone owoce borówki wysokiej (amerykańskiej) z certyfikowanych rejonów stanu naturalnego 100%
Suszone owoce borówki brusznicy uzyskiwane są z wysokiej jakości świeżych owoców pochodzących z krajowych upraw, poprzez suszenie gorącym powietrzem w suszarni w warunkach zapewniających zachowanie maksimum walorów produktu. Produkt naturalny, niesiarkowany, sortowany, pakowany ręcznie.
Zastosowanie: do podgryzania, do kasz, musli oraz herbatek.
Jednostka certyfikująca PL-EKO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Sposób przyrządzania: do przygotowania naparu wystarczy owoce zalać wrzątkiem parzyć pod przykryciem ok. 10 min. (ok. 2 łyżeczek na szklankę)
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.