Krem Kakaowo-Orzechowy bez Cukru ze Stevią 200 g TORRAS
Pyszny krem kakaowo – orzechowy idealny na kanapki, naleśniki oraz jako dodatek do deserów. Bez dodatku cukru - słodzony maltitolem i glikozydami stewiolowymi. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez oleju palmowego!
Składniki:
substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy i kakaowy), masa z orzechów laskowych (10%), mleko pełne w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, serwatka (z mleka), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat wanilii i orzechów laskowych.
Masa kakaowa min. 7,5%.
Produkt bezglutenowy.
Zawiera naturalne występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1935 kJ/468 kcal
tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
węglowodany: 53 g
w tym cukry: 3,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 48 g
błonnik: 3,3 g
białko: 5,2 g
sól: 0,07 g
Informacje dla diabetyków:
1 WW=35 g, 1WBT=31 g wg SGGW
Sposób spożycia:
do smarowania pieczywa, jako dodatek do deserów i ciast.