Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
Składniki:
Olej kokosowy virgin* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze na 100ml produktu:
-wartość energetyczna: 3753 kJ/ 898 kcal
-tłuszcz: 99,8g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 95g
-węglowodany: 0,0g
-w tym cukry: 0,0g
-białko: 0,2g
-sól: 0,0g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków