Olej rzepakowy tłoczony na zimno marki Bilovit to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także witamin A, E i K. Cenne są zarówno jego właściwości kulinarne, jak i prozdrowotne. Olej jest nierafinowany, niefiltrowany i nieoczyszczony, dlatego spełni oczekiwania osób ceniących zdrową, naturalną żywność.
Dzięki bogactwu cennych składników, w tym fitosteroli, olej rzepakowy korzystnie wpływa na pracę serca i całego układu krążenia. Reguluje poziom cholesterolu i poprawia parametry lipidogramu, a także zmniejsza ryzyko miażdżycy. Zbawienny jest również jego wpływ na skórę, włosy i kondycję układu nerwowego. Bardzo dobrze działa na odporność.
Olej rzepakowy Bilovit to produkt, który warto wprowadzić do swojej kuchni, pragnąc postawić na zdrowe odżywianie i zrównoważony styl życia. Mogą go spożywać osoby w każdym wieku, również małe dzieci.
Naturalna moc oleju rzepakowego w Twojej kuchni - odkryj jego cenne zalety
Olej rzepakowy powstał z pieczołowicie wyselekcjonowanych ziaren wzrastających w polskich uprawach. Nie znajdziesz w nim konserwantów, barwników i szkodliwych dodatków. To produkt 100% czysty, o naturalnym smaku i aromacie.
Dzięki metodzie tłoczenia na zimno zachowuje on wartościowe składniki, które pomogą Ci zadbać o zdrowie i dostarczyć niezbędną dawkę bezcennych kwasów tłuszczowych.
Olej z rzepaku możesz stosować jako wartościowy suplement diety, ale także używać go w kuchni na zimno, dodając do ulubionych potraw: surówek, sałatek czy dressingów.