Ziarno Teff - miłka abisyńska.
Teff (Eragrostis tef) jest jednym z najstarszych zbóż pochodzenia afrykańskiego. Ziarno zawiera dużo metioniny, wapnia, żelaza, kwasu foliowego i antyoksydantów. Zarówno ziarno, jak i mąka są również zasobne w błonnik pokarmowy. Teff uchodzi za szczególnie zdrowe zboże, stanowiące wartościowe uzupełnienie diety bezglutenowej.
Składniki: Ziarno Teff 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1398 kJ / 334 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 65,4 g
w tym cukry: 5,6 g
Błonnik 7,9 g
Białko 12,3 g
Sól 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie).
Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki
Kraj producenta: Polska