Borututu - korzeń drzewa Borututu 150g KENAY
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolense) stanowi uzupełnienie diety w naturalnie występujące chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy.
Składniki:
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolense)
Sposób użycia:
1 szklanka 2 x dziennie (rano 1 godzinę przed śniadaniem i wieczorem tuż przed snem). Przygotowanie naparu: 2,5 g (1 łyżka stołowa) wysuszonych korzeni Borututu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć przez ok. 45 min.
Stosować przez minimum 2 miesiące przynajmniej 2 razy w roku. Można zaparzyć w termosie i pić w ciągu dnia.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.
Uwagi:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia:
Angola
Producent:
Kenay Sp. J.