Twój koszyk
Nie ma więcej pozycji w koszyku 9,37 zł
Groch żółty to doskonały dodatek do zup, potraw jednogarnkowych, past, bezmięsnych pasztetów i kotletów oraz jako nadzienie do pierogów.
Ekologiczne ziarno soi pochodzi z kontrolowanych i certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Soja jest bogatym źródłem białka roślinnego, przez co osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często wybierają właśnie ten produkt. Jedną z wielu korzyści tego produktu jest również obecność witamin z grupy B oraz składników mineralnych.
Zastosowanie: soja ekologiczna świetnie nadaje się do dań jednogarnkowych, warzywnych potraw oraz sałatek. Dodatkowo soja może znakomicie wzbogacić smak kotletów czy potraw mącznych.
Sposób przygotowania: soję należy namoczyć przez co najmniej 8 godzin. Następnie gotować w delikatnie posolonej wodzie przez około 60 minut w proporcji 1:2,5 (czyli jedna porcja soi na dwie i pół porcje wody).