Czekolada biała z kiwi bez dodatku cukru.
Biała czekolada może być spożywana przez diabetyków, zawarta w niej substancja słodząca jest wolniej przyswajalna w przewodzie pokarmowym. Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz insuliny. Osoby chorujące na celiakię również mogą się nią delektować, gdyż nie zawiera glutenu. Polecana czekolada nie ma żadnych sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Podaruj sobie zdrową słodycz.
Składniki:
substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (19%), inulina, liofilizowane kiwi (3%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty naturalne (waniliowy i kiwi).
Produkt bezglutenowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1890 kJ/456 kcal
tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
węglowodany: 57 g
w tym cukry: 9 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 49 g
błonnik: 4 g
białko: 5 g
sól: 0,19 g
Informacje dla diabetyków:
1 WW=31 g, 1WBT=33 g wg SGGW
Zobacz także