Kiełki zwane pokarmem życia zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Można dodawać je do sałatek, zup, twarożku, posypywać nimi kanapki. Najlepiej jeść je na surowo bo wtedy są najwartościowsze, tylko kiełki roślin strączkowych trzeba sparzyć wrzątkiem.
Składniki:
Len* nasiona na kiełki (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia:
Czas namaczania: 10- 12 godzin
Czas kiełkowania: 4- 6 dni
Podlewać dwa razy dziennie.
Zastosowanie:
Można dodawać je do sałatek, zup, twarożku, posypywać nimi kanapki. Najlepiej jeść je na surowo, gdyż wtedy są najbardziej wartościowe, tylko kiełki roślin strączkowych trzeba sparzyć wrzątkiem.
Może zawierać alergeny:
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków