Napar z kwiatów lipy działa napotnie i przeciwgorączkowo, moczopędnie, uspokajająco oraz przeciwskurczowo. Łagodzi także kaszel. Suszone kwiaty lipy uzyskiwane są z najlepszej jakości świeżych kwiatów pochodzących ze stanu naturalnego, z czystych rejonów kraju, w warunkach zapewniających zachowanie maksimum walorów produktu.
Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie. W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat.
Kombucha to napój powstały w wyniku fermentacji herbaty, znany też pod nazwą grzyba herbacianego lub japońskiego. Ma wiele witamin oraz składników odżywczych, które znakomicie wpływają na organizm.
Roślina zawiera olejek eteryczny, a także flawonoidy, śluzy, sole mineralne i inne substancje, które służą do przygotowania dobroczynnych preparatów. Ekologiczny koszyczek rumianku ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, dlatego warto się nim wspomóc w razie problemów skórnych lub stanów zapalnych górnych dróg oddechowych.
Herbatka z rabarbarem świetnie smakuje podczas upalnych, letnich dni. Jest delikatnie kwaskowata i orzeźwiająca z nutą cynamonu. Doskonale gasi pragnienie. Rabarbar ma wiele cennych składników odżywczych. Jest źródłem wielu witamin oraz minerałów. Dodatkowo działa przeciwzapalnie.Informacje zaczerpniete z Internetu i ogólno dostępnej literatury.
Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat
Wiśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Mają właściwości odtruwające i antytoksyczne, dzięki czemu działają upiększająco i ujędrniająco na skórę. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii, a także wspomagają pamięć.Liście oraz owoce...
Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat