Drzewo to rośnie w amazońskich lasach deszczowych, dorasta nawet do 30 m wysokości. W optymalnych warunkach dożywa nawet 700 lat. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się korę pau d’Arco. Najważniejsza substancja aktywna zawarta w drzewie to lapachol. Stosowane w Tradycyjnej Medycynie Amazońskiej. Wspomaga procesy trawienne organizmu i pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi. Kapsułki bez dodatku barwników, konserwantów, wypełniaczy i substancji poślizgowych.
Skład:
Wewnętrzna kora Pau d’arco (Tabebuia impetiginosa) mielona 600 mg, kapsułka celulozowa.
Zalecany sposób użycia:
1 lub 2 kapsułki 1-2 razy dziennie.
Zalecana dzienna porcja to 2 kapsułki, czyli 1200 mg mielonego pau d’arco. Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.