Twój koszyk
Nie ma więcej pozycji w koszyku 18,74 zł
Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych, witamin. Kombu to jedne z wodorostów zawierających najwyższą wartość wapnia. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
Sposób użycia: przed użyciem wodorosty należy bardzo dokładnie wypłukać a potem moczyć około 5 min. Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko wywaru. Zaleca się używać 1g alg kombu na 1 litr wody.
Składniki: algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 745kJ/179kcal
tłuszcz: <0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
węglowodany: 18,0g
w tym cukry: <0,5g
błonnik: 34g
białko: 9,2g
sól: 5,1g