Czekolada Biała z Algami i Czarną Solą bez cukru bezglutenowa 75g TORRAS
Bezglutenowa czekolada biała słodzona maltitolem stanowi doskonałą przekąskę. Czekolada wytwarzana jest bez użycia cukru i bez składników zawierających gluten.
Składniki:
substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (19%), inulina, chlorella (0,4%), czarna sól morska (1%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 27%.
Produkt bezglutenowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1882 kJ/454 kcal
tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
węglowodany: 57 g
w tym cukry: 7 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 49 g
błonnik: 3 g
białko: 5 g
sól: 1,15 g
Informacje dla diabetyków:
1 WW=31 g, 1 WBT=33 g wg SGGW