Bilavit Olejek eteryczny krwawnik -...
    Bilavit Olejek eteryczny krwawnik -...
    Bilavit Olejek eteryczny krwawnik -...

    Bilavit Olejek eteryczny krwawnik - 10 ml

    5907678405340
    Obecnie brak na stanie
    89,49 zł
    Brutto

    Olejek eteryczny Krwawnik powstaje dzięki destylacji parą wodną suszonych kwiatów i liści rośliny Achillea millefolium. Bylina występuje powszechnie na świecie w miejscach o umiarkowanym klimacie. Choć cały rodzaj obejmuje ponad 120 gatunków, to właśnie krwawnik pospolity jest najchętniej stosowany, a w ziołolecznictwie uchodzi za roślinę "pierwszej pomocy". Łagodzi zmęczenie fizyczne i psychiczne, oferując przy tym naprawdę niespotykany zapach.

     
    Olejek eteryczny szałwiowy

    Olejek krwawnik - właściwości

    Krwawnik wykazuje aktywność antybakteryjną, znany jest przede wszystkim z pozytywnego wpływu na leczenie ran. Zatrzymuje krwawienie i zapobiega infekcjom, przynosząc natychmiastowe ukojenie. Ze względu na właściwości przeciwzapalne, może być stosowany na obolałe stawy. Przydaje się w czasie choroby - pomaga usunąć nadmiar flegmy, ułatwia oddychanie i stymuluje odporność.

    Olejek eteryczny z krwawnika znajduje miejsce także w kosmetyce, szczególnie w przypadku skóry tłustej i problematycznej - jako dodatek do ulubionych produktów lub środek do stosowania punktowego. Łatwo przenika naskórek - rewitalizuje, zmiękcza, ściąga pory i spłyca drobne zmarszczki. Należy jednak zachować rozwagę przy skórze wrażliwej, gdyż olejek, mimo że naturalny jest też bardzo silny. Produkt pobudza wzrost włosów, pielęgnuje pasma i niweluje problem z łupieżem.

    Ma przyjemny, choć nieoczywisty aromat. Korzenno - zielny o kamforowej nucie, początkowo orzeźwiający z czasem suchy i drzewny. Chętnie stosowany w aromaterapii, służy do łagodzenia stresu i wahań nastroju, promuje spokój i wspiera dobre samopoczucie.

    Pochodzenie surowca: Ze względu na występowanie od Wielkiej Brytanii aż po wschód Chin nie zostało określone dokładne pochodzenie rośliny, wiadomo jedynie że wywodzi się z Eurazji.

    INCI: Achillea Millefolium Oil

    Działanie: antybakteryjne, orzeźwiające, łagodzące

    Zapach: ostry, drzewny, ziołowy, owocowy

    Kolor: jasnożółty

    Nuta: serca

    Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze, do inhalacji

    Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Przy pierwszym użyciu należy wykonać test miejscowy. Nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

    Pasuje do niego olejek: cyprys, rozmaryn, cedr, majeranek