Opis produktu
MAKARON (KUKURYDZIANY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BARTOLINI
Ekologiczny makaron świderki wykonany w 100% z mąki kukurydzianej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego makaronu pszennego. Produkt przeznaczony dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu oraz wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe, naturalne składniki w codziennej diecie.
Kluczowe korzyści:
- Całkowicie bezglutenowy – bezpieczny dla osób z celiakią i wrażliwością na gluten
- Certyfikowana jakość BIO – wyprodukowany zgodnie z rygorystycznymi standardami ekologicznymi
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego wspierającego prawidłowe trawienie
- Charakterystyczna tekstura świderków idealnie trzyma sosy i dodatki
Sposób użycia:
Gotować w osolonej, wrzątej wodzie przez 8-10 minut do uzyskania pożądanej miękkości. Proporcje: 100g makaronu na 1 litr wody. Po ugotowaniu odcedzić i podawać z ulubionymi sosami, warzywami lub jako dodatek do sałatek. Nie wymaga płukania po ugotowaniu.
Składniki:
Mąka kukurydziana* (*składnik z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego)
Makaron Bartolini to gwarancja najwyższej jakości włoskich tradycji kulinarnych połączonych z nowoczesnymi standardami produkcji bezglutenowej.
